Winnaars tekenwedstrijd De Noordzee in 2050

Ter gelegenheid van Oostende voor Anker en ons vijfjarig jubileum organiseerde De Blauwe Cluster een tekenwedstrijd voor leerlingen van het 5de en 6de basisonderwijs. We mochten heel wat fantastische tekeningen ontvangen. We maken graag de winnaars bekend.
Nieuws
06 juni 2023
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Meer dan 200 leerlingen uit 16 scholen verspreid over heel Vlaanderen namen deel aan de eerste editie van onze tekenwedstrijd. Uit deze ruim 200 tekeningen selecteerden we 11 finalisten. Onderstaande tekeningen slaagden erin de meeste stemmen binnen te halen:

De Kleine Tovenaar - Izegem

Eerste plaats

Nola Vanhoutteghem van De Kleine Tovenaar uit Izegem slaagde erin de meeste stemmen binnen te halen. Nola mag met de hele klas een spannende boottocht maken op de Noordzee dankzij onze sponsor Water-Taxi (lid van De Blauwe Cluster). Van harte proficiat! 

Braambos Evergem

Tweede plaats

De tweede plaats ging naar Elisa Holvoet, die school volgt op VBS Braambos in Evergem. Alle leeringen van de klas ontvangen een zakje met kleurige bouwblokjes dankzij onze sponsor VITO (partner van De Blauwe Cluster). Gefeliciteerd!

De Feniks

Derde plaats

De tekening van Angel Clottey (Jenaplanschool De Feniks in Gent) eindigde op een mooie derde plaats. We kunnen jammer genoeg geen prijs uitreiken voor de derde plaats, maar willen Angel toch van harte proficiat wensen met het mooie resultaat.

We willen graag alle leerlingen en scholen bedanken voor hun deelname aan onze tekenwedstrijd. De tekeningen waren echt inspirerend en gaven blijk van de inventiviteit en het inlevingsvermogen van onze jongeren. We zijn ook alle leerkrachten heel dankbaar voor hun fantastisch engagement.

Volgend jaar doen we opnieuw mee aan Oostende voor Anker, en organiseren we zeker opnieuw een tekenwedstrijd! Houd onze website in de gaten voor meer informatie.

Wil je jouw school ook kennis laten maken met de Blauwe Economie? We komen graag eens bij jullie op school langs om een toelichting te geven. Neem hiervoor contact met ons op

Bekijk alle finalisten

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.