Projectstatus: 
In uitvoering
Projectduur: 
01 november 2016 - 31 oktober 2020
Info:
DBC als partner
Internationaal project

Inn2POWER: Innovation to Push Offshore Wind Energy Regions

Met Inn2POWER slaan partners uit Vlaanderen, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Denemarken en Nederland de handen in elkaar om kmo's uit het Noordzeegebied te ondersteunen bij het opzetten van samenwerking op het vlak van onderhoud en monitoring van offshore windparken. Het ultieme doel is het reduceren van de Levelised Cost of Energy (LCOE).

Via Inn2POWER krijgen Vlaamse toeleveranciers in de offshore windindustrie makkelijker toegang tot een sterker kader voor internationale samenwerking in de Noordzeeregio en tot internationale testfaciliteiten. 

Acties omvatten onder meer het identificeren en faciliteren van transnationale businesscases, het optimaliseren van de logistieke keten in de offshore windsector (havens) en het ontwikkelen van businessmodellen voor shared services en testlocaties. Het project heeft ook oog voor de (toekomstige) workforce in de sector en ontwikkelt MBA-modules op maat van bedrijven als onderdeel van een masteropleiding.

Project met anderhalf jaar verlengd

Binnen het kader van het project heeft men ook een beroep gedaan op Cowboy Henk om de voordelen van offshore windenergie op een ludieke manier onder de aandacht te brengen van het grote publiek. Op de Spinoladijk in Bredene loopt er tot eind september een tentoonstelling bestaande uit tien schilderijen waarin de stripfiguur de troeven van windenergie op zee in de kijker zet. Er is ook een brochure over de tentoonstelling gepubliceerd.

Partners: POM West-Vlaanderen, Haven Oostende, De Blauwe Cluster, Waterstofnet, Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NL), WAB - Wind Agentur Bremerhaven (D), Kent County Council (UK), Opergy (UK) en Hydrogen East (UK).

Met financiële steun van: het Interreg Noordzee-programma, de Provincie West-Vlaanderen en Northern Netherlands Offshore Wind..

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.