Projectstatus: 
In uitvoering
Projectduur: 
november 2016 - oktober 2020
Info:
Internationaal project

Inn2POWER: Innovation to Push Offshore Wind Energy Regions

Met Inn2POWER slaan partners uit Vlaanderen, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Denemarken en Nederland de handen in elkaar om kmo's uit het Noordzeegebied te ondersteunen bij het opzetten van samenwerking op het vlak van onderhoud en monitoring van offshore windparken. Het ultieme doel is het reduceren van de Levelised Cost of Energy (LCOE).

Via Inn2POWER krijgen Vlaamse toeleveranciers in de offshore windindustrie makkelijker toegang tot een sterker kader voor internationale samenwerking in de Noordzeeregio en tot internationale testfaciliteiten. 

Acties omvatten onder meer het identificeren en faciliteren van transnationale businesscases, het optimaliseren van de logistieke keten in de offshore windsector (havens) en het ontwikkelen van businessmodellen voor shared services en testlocaties. Het project heeft ook oog voor de (toekomstige) workforce in de sector en ontwikkelt MBA-modules op maat van bedrijven als onderdeel van een masteropleiding.

Partners: POM West-Vlaanderen, Haven Oostende, De Blauwe Cluster, WAB Wind Agentur Bremerhaven (D), Hochschule Bremerhaven (D), Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (Nl), Provincie Groningen (Nl), Offshoreenergy.dk (DK), Erhvervs Akademi Sydvest (DK), Opergy (UK) en Kent County Council (UK).

Met financiële steun van: het Interreg Noordzee-programma en de Provincie West-Vlaanderen.

Inn2POWER consortium

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.