Inn2Power

Inn2POWER wil KMO's uit het Noordzeegebied ondersteunen bij het opzetten van innovatieve samenwerkingsverbanden in het onderhoud en de monitoring van offshore windparken. Zo krijgen Vlaamse toeleveranciers via Inn2POWER makkelijker toegang tot een sterker kader voor internationale samenwerking in de Noordzeeregio en tot internationale testfaciliteiten.
Status
Afgelopen
Duur
nov 2016 - okt 2020
Type
DBC als partner, Internationaal project

Inn2POWER: Innovation to Push Offshore Wind Energy Regions

Met Inn2POWER slaan partners uit Vlaanderen, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Denemarken en Nederland de handen in elkaar om kmo's uit het Noordzeegebied te ondersteunen bij het opzetten van samenwerking op het vlak van onderhoud en monitoring van offshore windparken. Het ultieme doel is het reduceren van de Levelised Cost of Energy (LCOE).

Via Inn2POWER krijgen Vlaamse toeleveranciers in de offshore windindustrie makkelijker toegang tot een sterker kader voor internationale samenwerking in de Noordzeeregio en tot internationale testfaciliteiten. 

Acties omvatten onder meer het identificeren en faciliteren van transnationale businesscases, het optimaliseren van de logistieke keten in de offshore windsector (havens) en het ontwikkelen van businessmodellen voor shared services en testlocaties. Het project heeft ook oog voor de (toekomstige) workforce in de sector en ontwikkelt MBA-modules op maat van bedrijven als onderdeel van een masteropleiding.

Project met anderhalf jaar verlengd

Binnen het kader van het project heeft men ook een beroep gedaan op Cowboy Henk om de voordelen van offshore windenergie op een ludieke manier onder de aandacht te brengen van het grote publiek. Op de Spinoladijk in Bredene loopt er tot eind september een tentoonstelling bestaande uit tien schilderijen waarin de stripfiguur de troeven van windenergie op zee in de kijker zet. Er is ook een brochure over de tentoonstelling gepubliceerd.

inn2power partners logos

Partners: POM West-Vlaanderen, Haven Oostende, De Blauwe Cluster, Waterstofnet, Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NL), WAB - Wind Agentur Bremerhaven (D), Kent County Council (UK), Opergy (UK) en Hydrogen East (UK).

Met financiĆ«le steun van: het Interreg Noordzee-programma, de Provincie West-Vlaanderen en Northern Netherlands Offshore Wind.

Contact: Eveline Buyck

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.