Projectstatus: 
In uitvoering
Projectduur: 
1 juli 2020 - 30 december 2022
Info:
Lopend project
DBC-project
Nationaal project

WaveLake wil de internationale state-of-the-art overstijgen wat betreft het gemiddeld aantal golven, voorvormen van de golven, aanvaardbaar spectrum in golfhoogtes, -vormen, -stijlen en -snelheid, terwijl ze tegemoetkomt aan de nadelen zoals visuele impact, veiligheidsrisico’s, eigen frequentie tuning en hoge kosten. 

De nieuwe technologie moet een uiterst nauwkeurige manipulatie van de gegenereerde golfprofielen toelaten en meerdere profielen genereren om surfers van zeer uiteenlopende niveaus te bedienen.

Daarnaast zijn de structuur van het waterbassin en de bathymetrie (het rif) en hun interactie met de golfgenerator van groot belang voor de realisatie van een aangename, veilige, energie-efficiënte en onderhoudsvriendelijke installatie die rendabel kan uitgebaat worden gedurende het hele jaar zonder te moeten rekenen op inkomsten van nevenactiviteiten.

Partners: AllWaves, Vapo Hydraulics en Lakeside Paradise 

Met de steun van: VLAIO 

Contactpersoon: Dries Debruyne (dries.debruyne@blauwecluster.be)

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.