WaveLake

Het WaveLake-project heeft de ambitie om een nieuw technologisch concept uit te werken en te valideren voor een veilige onderwatergolfgenerator voor surfers. Het uiteindelijke doel van het project is er op een rendabele manier voor zorgen dat surfen het hele jaar door mogelijk is.
Status
Afgelopen
Duur
jul 2020 - jan 2023
Type
DBC-project, Nationaal project

WaveLake wil de internationale state-of-the-art overstijgen wat betreft het gemiddeld aantal golven, voorvormen van de golven, aanvaardbaar spectrum in golfhoogtes, -vormen, -stijlen en -snelheid, terwijl ze tegemoetkomt aan de nadelen zoals visuele impact, veiligheidsrisico’s, eigen frequentie tuning en hoge kosten. 

De nieuwe technologie moet een uiterst nauwkeurige manipulatie van de gegenereerde golfprofielen toelaten en meerdere profielen genereren om surfers van zeer uiteenlopende niveaus te bedienen.

Daarnaast zijn de structuur van het waterbassin en de bathymetrie (het rif) en hun interactie met de golfgenerator van groot belang voor de realisatie van een aangename, veilige, energie-efficiënte en onderhoudsvriendelijke installatie die rendabel kan uitgebaat worden gedurende het hele jaar zonder te moeten rekenen op inkomsten van nevenactiviteiten.

Partners: AllWavesVapo Hydraulics en Lakeside Paradise 

Met de steun van: VLAIO 

Contactpersoon: Kristien Veys

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.