INNO2MARE

Kroatië en Slovenië, twee buurlanden gelegen langs de Adriatische kust, willen samen sterker inzetten op innovatie om de digitale en groene transitie van de maritieme sector te ondersteunen. Daarbij doen ze een beroep op beste praktijken uit Vlaanderen.
Status
In uitvoering
Duur
jan 2023 - dec 2026
Type
DBC als observer, Internationaal project

Aan de hand van drie proefprojecten pakt INNO2MARE enkele van de belangrijkste uitdagingen aan op het vlak van maritiem onderwijs en vorming, beveiliging en veiligheid in de scheepvaart, en de efficiëntie van systemen voor energieconversie en -beheer.

Het project zal niet alleen de betrokkenheid van de burger bij het innovatieproces verhogen en slimme vaardigheden aanleren, maar ook de innovatiekloof verkleinen door de innovatieactoren binnen de diverse ecosystemen met elkaar te verbinden.

De deelnemers aan dit project zullen daartoe een aantal gemeenschappelijke acties definiëren en deze acties dan ook samen uitvoeren. Verschillende Belgische organisaties stellen hiervoor hun expertise en ervaring ter beschikking. 

Deelnemers: ISKRADIGITEH, BSC & Vereniging voor Technische Cultuur van Slovenië (Slovenië);  Universiteit van Rijeka, STEP RI (Wetenschaps- en Technologiepark van de Universiteit van Rijeka), MS TECH, Maritime Center of Excellence, Regionaal Ontwikkelingsbureau van de provincie Primorje-Gorski Kotar & Centrum voor Technische Cultuur in Rijeka (Kroatië); en Universiteit Antwerpen & Hogere Zeevaartschool (België).

Rol van De Blauwe Cluster: De Blauwe cluster treedt op als geassocieerd partner in dit project. Dit betekent dat we Universiteit Antwerpen en Hogere Zeevaartschool bijstaan waar zij dit wensen.

Met de steun van: de Europese Commissie in het kader van Horizon Europe  

Contactpersoon: Ann Overmeire

gefinancierd door de europese unie logo

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.