Samen voor sterke groei door innoveren en internationaliseren

Vlaanderen mag best wat innovatiever zijn als het aankomt op ondernemen. We hebben nood aan meer innovatiebewuste ondernemingen met sterke groei ambities en een internationale blik. We zetten in op een sterke samenwerking tussen deze ondernemingen, kennisinstellingen en overheden met als doel activiteiten op te zetten die leiden tot een economische meerwaarde voor zowel de individuele als een grote groep van ondernemingen.

Agentschap Innoveren & Ondernemen bundelt samen met haar clusterpartners de krachten en middelen. De Blauwe Cluster is de speerpuntcluster voor de blauwe economie in Vlaanderen. Daarmee bedoelen we alle economische activiteiten gelinkt aan de zee. Ontdek de andere clusters hieronder en op www.vlaio.be/clusters. #sterkgroeien
 

Catalisti (chemie & kunststoffen)

Catalisti is de Vlaamse speerpuntcluster voor de chemische en kunststofindustrie. Catalisti wil bedrijven met innovatieve ambities een vliegende start geven door succesvolle synergieën te bieden met andere geavanceerde bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstituten. 

Meer info vind je op de website van Catalisti.

Flanders' FOOD (agrovoeding)

Flanders' FOOD is de Vlaamse speerpuntcluster voor de agrovoedingsindustrie. De cluster zet in op innovatie om een meer competitieve, innovatieve en duurzame agrovoedingsindustrie tot stand te brengen. Samenwerking tussen de bedrijven, kennisinstellingen en de betrokken innovatiepartners is hierbij heel belangrijk.

Meer info vind je op de website van Flanders' FOOD.

Flux50 (energie)

Flux50 is de Vlaamse speerpuntcluster voor energie. Als missie heeft Flux50 de creatie en de internationale erkenning van Vlaanderen als een Smart Energy Region, waar Vlaamse Energie-technologie een pool is van economische groei. Als ledenorganisatie wil Flux50 zijn 150 leden verenigen en mobiliseren voor deze missie.

Meer info vind je op de website van Flux50.

SIM (materialen)

SIM is de Vlaamse speerpuntcluster voor de materiaalindustrie. SIM – Strategisch Initiatief Materialen in Vlaanderen - ondersteunt de groei van innovatieve spelers in deze sector. De cluster wil de sterke positie van Vlaanderen als materialenhotspot en daarmee ook de concurrentiepositie van de materialenindustrie in Vlaanderen verder verstevigen.

Meer info vind je op de website van SIM.

VIL (logistiek)

VIL is de Vlaamse speerpuntcluster rond logistiek. De cluster wil van Vlaanderen de Europese draaischijf in de wereldwijde toeleveringsketen maken. VIL vertegenwoordigt meer dan 500 bedrijven en werkt samen met vooraanstaande strategische partners en een netwerk aan contacten in binnen- en buitenland om deze ambitieuze doelstelling waar te maken.

Meer info vind je op de website van VIL.