Datum: 
donderdag 23 juni 2022 - 08:00 t/m 10:30
Info:
Afgelopen
donderdag 23 juni 2022 - 08:00 t/m 10:30

Offshore windenergie is niet alleen hot in het Westen, maar kent ook een sterke opgang in Azië. Een van de landen met heel wat potentieel op dat vlak is Zuid-Korea. Het land wil 20% van zijn stroomconsumptie in 2030 duurzaam opwekken en heeft daarbij een capaciteit van 12 GW aan offshore wind voor ogen. 

KOTRA, het Agentschap ter Bevordering van Handelsinvesteringen in Zuid-Korea, organiseert op 23 juni een webinar dat dieper ingaat op de mogelijkheden en de huidige stand van zaken op vlak van offshore wind in Zuid-Korea. Doel is om mogelijke opportuniteiten voor samenwerking met Europese bedrijven te identificeren.

Dit event wordt ondersteund door de ELBE Alliance, een partnerschap tussen diverse Europese clusterorganisaties die inzetten op de internationalisering van Europese bedrijven die zich bezighouden met offshore energie. De Blauwe Cluster is de Belgische partner in dit samenwerkingsinitiatief. 

Programma

Het webinar vindt plaats op 23 juni van 8u00 tot en met 17u00 en omvat diverse getuigenissen van Europese en Zuid-Koreaanse organisaties die in Zuid-Korea actief zijn op vlak van offshore wind. Aansluitend worden er in de week van 24-30 juni individuele meetings tussen Europese en Zuid-Koreaanse bedrijven opgezet.

Webinar (23 juni)
08:00 – 08:05 Opening Speech
Embassy of the Republic of Korea in Denmark
08:05 – 09:05 Vestas Purchasing Policy – Vestas
Energy Islands – CIP
Ongoing Projects & Demands – Equinor
09:10 – 10:30 Wind Power in South Korea – Korea Energy Agency
Project Financing – Export-Import Bank og Korea
Local Contents Rule – Korea South-East Power
Success Factors in Outstanding Partnerships – CS WIND
Individuele meetings (24-30 juni)

In de week van 24-30 juni hebben Europese bedrijven de mogelijkheid om individuele meetings te hebben met Zuid-Koreaanse leveranciers die actief zijn in de offshore windindustrie. Deze individuele meetings vinden in principe online plaats. Indien bepaalde bedrijven het zien zitten om af te reizen naar Korea, kunnen de vergaderingen ook fysiek plaatsvinden in Seoel.

Ondertussen hebben al een twintigtal Zuid-Koreaanse organisaties zich aangemeld voor dit event, waaronder Hyundai Steel Company, KT Submarine en Korea Marine Equipment Research Institute. Wil je een meeting met een of meerdere Zuid-Koreaanse organisaties opzetten? Neem dan contact op met Jesper Krøyer van KOTRA.

Praktisch

Het webinar vindt plaats via het Zoom-platform. Na inschrijving ontvang je enkele dagen voor het event een e-mail met Zoom-link.

De voertaal van het webinar is Engels of Koreaans met Engelse ondertitels.