Blauw Innovatiedorp 2024 op Oostende voor Anker

Interesse om nader kennis te maken met innovaties gelinkt aan de zee? Kom naar Oostende voor Anker en bezoek het Blauw Innovatiedorp. Diverse bedrijven en organisaties uit de blauwe economie stellen met veel plezier een brede waaier aan innovatieve projecten, diensten en producten aan je voor. 
Type
Eigen activiteit, Activiteit voor leden en niet-leden, Publieke activiteit
Datum
-
Adres
Leopold III-laan, 8400 Oostende
Delen
LinkedInTwitterFacebook

De zee wordt vaak geassocieerd met traditionele economische activiteiten zoals visserij en scheepvaart. In de praktijk wordt de zee steeds belangrijker voor andere economische sectoren die inzetten op een circulaire economie en mogelijkheden tot ‘blauwe groei’ zien.

Het bekendste voorbeeld is de bouw van windmolenparken op enkele kilometers van de kust, maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Zo is men ook bezig met het kweken van zeewier, mosselen en oesters op zee, en denkt men na over nieuwe manieren van kustbescherming waarbij meer natuur en minder beton aan te pas komt.  

Deze nieuwe economische ontwikkelingen zijn heel divers, maar op dit moment vaak nog onvoldoende gekend bij het grote publiek. In het Blauwe Innovatiedorp op Oostende voor Anker kan je uitgebreid kennismaken met de bedrijven en andere organisaties die hierop inzetten.

Programma

In en rond het Blauw Innovatiedorp mag je je verwachten aan onder andere volgende activiteiten:  

  • Enthousiaste standhouders die je graag meer vertellen over hun producten en lopende projecten in de blauwe economie; 
  • Boeiende presentaties rond thema's zoals aquacultuur, windenergie en natuurlijke vormen van kustverdediging;
  • Demonstraties van uiteenlopende innovatieve producten en diensten;
  • Aquariums, drones, schaalmodellen en filmpjes; en 
  • Aangepaste activiteiten voor kinderen.
Combo OvA

Standhouders

In het Blauw Innovatiedorp kun je nader kennismaken met onderstaande organisaties

Golden Partners

Silver Partners

Standhouders Blauw Innovatiedorp 2024

Praktisch

Het Blauw Innovatiedorp maakt deel uit van Oostende voor Anker en is dit jaar gelegen ter hoogte van de SKY Towers vlakbij het station (Leopold III-laan). 

Oostende voor Anker is een gratis en publiek toegankelijk event. Bezoekers moeten dus niet vooraf inschrijven voor dit event. 

Het innovatiedorp is elke dag open van 10u tot 18u. Traditioneel is er op zaterdag en zondag het meeste volk. 

Achtergrond

Oostende voor Anker is het grootste maritieme festival langs de Noordzee. Je vindt er een maritieme markt en talrijke authentieke schepen van over de hele wereld. Vorig jaar was het event goed voor ruim 200.000 bezoekers.

De focus van het event ligt niet alleen op het maritieme verleden, maar ook op het huidige en toekomstige belang van de zee voor ons economisch systeem. In het blauw innovatiedorp kom je meer te weten over de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Het thema van Oostende voor Anker in 2024 is Ontdekkingen op Zee.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.