Derde editie Wind Energy Technology Summit

Wat zijn de laatste technologische ontwikkelingen binnen windenergie? Ontdek het op 12, 13 en 29 september tijdens de derde editie van de Wind Energy Technology Summit van Sirris. De focus ligt dit jaar op drijvende windturbines en offshore waterstofproductie.
Datum
- - -
Adres
De Grote Post, Hendrik Serruyslaan 18A, 8400 Oostende
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Tijdens de Wind Energy Technology Summit nemen verschillende Belgische en internationale sprekers het woord om nieuwe marktinzichten te delen en recente innovatietrends in de offshore windsector toe te lichten. 

Op dag 1 en 2 van de summit staan twee ontluikende thema's centraal: drijvende windturbines en de combinatie van waterstofproductie op zee via offshore hernieuwbare energie. Op dag 3 staat een opleiding voor beginnende professionals gepland. 

De Blauwe Cluster levert een belangrijke bijdrage aan het thema 'drijvende windturbines' op de eerste dag van dit event, en werkt hiervoor samen met de Basque Energy Cluster, onze trouwe partner in de ELBE Alliance en het project ELBE Eurocluster for Blue Energy.

Emerging offshore technologies: floating offshore wind technology (12 september)

Op de eerste dag van de Wind Energy Techonology Summit richten we ons op drijvende windturbines op zee. We hebben bijzondere aandacht voor de ontwikkelingen op de markt, de technologische ontwikkelingen en de uitdagingen die hiermee gepaard gaan. 

Vertegenwoordigers van volgende bedrijven en organisaties nemen hierbij het woord: World Forum Offshore Wind (WFO), Basque Energy Cluster, Multi-Engineering, Nautilus Floating Solutions (Wind2Grid floating substation project), Sener (HiveWind), en Saitec.

 

Emerging Offshore Technologies: Production of green electrons & molecules at sea (13 september)

Op de tweede dag vindt een thematisch seminarie plaats rond het huwelijk tussen offshore windenergie en waterstofproductie. Er wordt dieper ingegaan op de huidige stand van zaken in een internationale context, en de (technologische) uitdagingen voor de komende jaren komen aan bod.

Reeds bevestigde sprekers: Lhyfe, AquaVentus, Parkwind, Hydrogen Europe, Elestor, Bekaert en Sirris.

windenergie op zee

(Offshore) wind energy basics and state of the art for starting professionals (29 september)

Deze masterclass is gericht op beginnende professionals in het bijzonder en geïnteresseerden in het algemeen die wensen kennis te maken met de basis en de state-of-the-art van (offshore) windturbines.

De cursus zoomt in op specifieke aspecten van een (offshore) windturbine, zoals de ondergrond, de funderingen, aerodynamica en de windturbinetechnologie zelf. Je krijgt ook een overzicht van de laatste innovaties in de sector. 

Opgelet: de 3de dag gaat door in Leuven en niet in Oostende. 

Adres: 

Sirris
Gaston Geenslaan 8
3001 Leuven
België

Praktisch

De deelnameprijs voor dag 1 en 2 bedraagt € 105 per dag (excl. BTW) voor bedrijven die in Vlaanderen gevestigd zijn, dankzij de steun van VLAIO in het kader van het Industriepartnerschap. Deelnemers van buiten Vlaanderen betalen € 349.

De deelnameprijs voor dag 3 bedraagt € 375 (excl. BTW) voor bedrijven die in Vlaanderen gevestigd zijn, dankzij de steun van VLAIO in het kader van het Industriepartnerschap. Deelnemers van buiten Vlaanderen betalen € 1.245.

Dit thematisch event wordt georganiseerd in het kader van ‘Industriepartnerschap’.

Heb je nog bepaalde vragen over dit event? Neem contact op met Pieter Jan Jordaens.

Partners WETS 2023
Industriepartnerschap
De Wind Energy Technology Summit is een organisatie van Sirris in samenwerking met bovenstaande partners.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.