Datum: 
maandag 28 maart 2022 - 00:00 t/m donderdag 31 maart 2022 - 23:55
Info:
Afgelopen
dinsdag 29 maart 2022 - 00:00 t/m donderdag 31 maart 2022 - 23:55

In de herfst van 2022 zullen naar verwacht de eerste vergunningen voor offshore wind aan de Amerikaanse Westkust geveild worden. Wil je als bedrijf in de regio activiteiten ontplooien? Dan is het nu het moment om ter plaatse de juiste contacten te leggen.

Het ELBE-consortium organiseert van 29 tot 31 maart 2022 een missie naar San Francisco rond het thema floating offshore wind. Deze missie is gekoppeld aan de Pacific Offshore Wind Summit, een belangrijk event waar bedrijven en beleidsmakers samenkomen om de toekomst van offshore wind te bespreken.

Om de internationalisering van onze leden-bedrijven te stimuleren, bieden we 2 van onze kmo's graag één gratis tweedaagse pas voor één persoon aan. Dit ticket heeft een waarde van $ 1695 en is geldig voor 29 en 30 maart. Standaard leden krijgen hierbij voorrang.

Interesse om mee te gaan op missie en kans te maken op een gratis ticket? 
Stuur dan uiterlijk op 3 februari 2022 jouw motivatie naar Ann Overmeire.

Programma

Op 29 en 30 maart brengen we een bezoek aan de Pacific Offshore Wind Summit. Op het programma van deze top staan diverse presentaties, netwerksessies en paneldiscussies rond volgende onderwerpen: 

  • Hoe zullen de vergunningen voor offshore wind toegekend worden in 2022? 
  • Hoe kunnen de uitdagingen op vlak van infrastructuur aangepakt worden?
  • In welke mate kan offshore wind de klimaatdoelstellingen helpen realiseren?
  • Hoe kunnen stakeholders het beste betrokken worden bij het hele proces?

Op 31 maart vinden er dan weer verschillende vergaderingen en ontmoetingen met lokale spelers in de floating offshore wind-industrie plaats.

Meer details over het specifieke programma worden later bekendgemaakt. 

Praktisch

Tot en met 7 februari kan je je inschrijven voor het hoofdprogramma (29 en 30 maart) voor een voordeelprijs van $ 1695. Wil je ook de executive summary op 28 maart bijwonen, dan betaal je in totaal $ 2490. Na deze datum zal de toegangsprijs hoger liggen.

Opgepast: bovenstaande prijzen omvatten enkel de toegang tot het event. Alle andere kosten zijn hierin niet inbegrepen.

Achtergrondinfo

Het ELBE+-project is een samenwerkingsproject tussen zeven organisaties dat tot doel heeft om Europa als technologische en industriële wereldleider in blauwe energie te positioneren en de marktkansen voor Europese bedrijven te vergroten.

De zeven projectpartners zijn Basque Energy Cluster (Spanje), Aberdeen Renewable Energy Group (Schotland), OffshoreVäst (Zweden), De Blauwe Cluster (België), Energy Cluster Denmark (Denemarken), Pôle Mer Mediterannée (Frankrijk) en GCE Node (Noorwegen).