Groepszakenreis offshore wind VS + beursdeelname IPF

Ben je actief in de offshore windsector en wil je activiteiten ontplooien in de VS of jouw aanwezigheid daar versterken? Neem dan eind maart deel aan de groepszakenreis offshore wind van Flanders Investment & Trade (FIT). Het programma omvat ook een bezoek aan en groepsstand op de beurs IPF. 
Datum
-
Adres
Baltimore Convention Center, 21201
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Flanders Investment & Trade, het Vlaamse Agentschap voor internationaal ondernemen, organiseert dit jaar opniew een groepszakenreis offshore wind naar de VS. De groepszakenreis is gekoppeld aan het International Partnering Forum, dat dit jaar in Baltimore (Maryland) plaatsvindt.

Naast beursdeelname en een groepsstand op IPF staan er ook lokale ontmoetingen en bezoeken gepland. De Blauwe Cluster ondersteunt de organisatie van de missie in een ondersteunende rol. Zo organiseren we op IPF een workshop rond de impact van klimaat- en weersomstandigheden op het design, de installatie en het onderhoud van offshore windmolenparken.

Bekijk het gedetailleerde programma

Zondag 26 maart • Vlucht BXL- Washington DC
• Bus Washington - Baltimore
• Netwerkdrink
Maandag 27 maart 

• Pre-event day by IPF met 3 tour options: 

  1. From Labor to Steel: Baltimore Companies Working in Offshore Wind
  2. Ship to Sea: How Labor Unions are Training the Maryland Offshore Wind Workforce
  3. Central Baltimore: An Offshore Wind Hub
Dinsdag 28 maart • IPF Conference en beurs
Woensdag 29 maart • IPF Conference en beurs
Donderdag 30 maart • IPF Conference en beurs
• Afreis per bus, naar Washington DC
• Receptie in de residentie van de Belgische ambassadeur.
Vrijdag 31 maart • Meetings in Washington DC
• Terugreis naar Brussel

Dit is een voorlopig programma. Er kunnen nog wijzigingen optreden.

IPF in numbers

Praktisch

De kostprijs voor de missie bedraagt € 3500 voor de eerste deelnemer van een bedrijf en € 2000 voor elke extra deelnemer. Deze prijs omvat deelname aan het groepspaviljoen op IPF, toegangsticket voor IPF, lokaal transport, lokale ontmoetingen en bezoeken, en deelname aan het netwerkevent.  

Alle reis- en verblijfkosten gekoppeld aan de groepszakenreis zijn ten laste van de deelnemende bedrijven. Ben je een kleine of middelgrote onderneming? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor extra financiële ondersteuning via FIT. Hiervoor moet wel aan bepaalde voorwaarden voldaan worden. 

Interesse om deel te nemen aan deze boeiende missie naar de Oostkust van de Verenigde Staten? Twijfel niet en schrijf je snel in, want het aantal plaatsen is beperkt.

Achtergrondinformatie

Flanders Investment & Trade (FIT), het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen, helpt Vlaamse bedrijven die zaken willen doen in het buitenland door advies te verlenen en diverse activiteiten te organiseren. Daartoe behoren seminaries, missies naar het buitenland, en deelnames aan internationale beurzen.

In november 2021 heeft De Blauwe Cluster een structureel partnerschap afgesloten met Flanders Investment & Trade om onze leden-bedrijven ook internationaal op de kaart te helpen zetten. Op die manier dragen we bij aan de internationale uitstraling van Vlaanderen en meer bepaald de Vlaamse blauwe economie.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.