Offshore Renewable Energy Tour in Aberdeen

Interesse in de Schotse markt voor offshore duurzame energie? De Blauwe Cluster en Flanders Investment & Trade organiseren van 7 tot 9 oktober 2024 een Offshore Renewable Energy Tour in Aberdeen. Op het programma staan ​​diverse bijeenkomsten en bedrijfsbezoeken.
Type
Eigen activiteit, Nog plaatsen beschikbaar, Activiteit voor leden en niet-leden
Datum
-
Delen
LinkedInTwitterFacebook

De offshore hernieuwbare energiesector in Groot-Brittannië is een van de meest geavanceerde en dynamische ter wereld, met een sterke focus op innovatie, samenwerking en ontwikkeling. Vooral de regio Aberdeen is een knooppunt voor offshore windenergie, vooral drijvende offshore-windenergie, dat een enorm potentieel biedt voor groei, innovatie en exportmogelijkheden.

Het doel van deze tour is om leden van De Blauwe Cluster de kans te bieden om te leren van de best practices, technologieën en projecten in de offshore hernieuwbare energiesector in Aberdeen. Je legt contacten en gaat samenwerkingsverbanden aan met relevante stakeholders, zoals ontwikkelaars, leveranciers, innovatiecentra en clusters.

De tour vindt plaats van maandag 7 oktober tot woensdag 9 oktober 2024 en omvat locatiebezoeken, vergaderingen, netwerkevenementen en deelname aan Floating Offshore Wind 2024, het belangrijkste evenement in Groot-Brittannië voor drijvende offshore windenergie. 

De tour wordt georganiseerd door Blue Cluster in samenwerking met Flanders Investment & Trade en lokale partners zoalsd e Aberdeen Renewable Energy Group, de Schotse Overheid, en de Offshore Renewable Energy Catapult.

Voorlopig programma

Maandag 7 oktober

Aankomst en netwerking 

 • Vlucht van Brussel naar Edinburgh en busrit van 3 uur naar Aberdeen.
 • Transfer naar het hotel en inchecken.
 • Lunch in het hotel of een nabijgelegen restaurant.
 • Middagactiviteit nog te bevestigen
 • Diner in een lokaal restaurant.

Dinsdag 8 oktober

Plaatsbezoeken en meetings 

Exact programma nog te bevestigen. Mogelijke activiteiten zijn:

 • Boottocht naar het Kincardine Offshore Windpark;
 • Bezoek aan de haven van Aberdeen en het uitbreidingsproject van de haven van Aberdeen;
 • Bezoek aan de Aberdeen Renewable Energy Group (AREG), een ledenorganisatie die de duurzame energiesector in de regio Aberdeen ondersteunt, en een snel netwerkevenement;
 • Bezoek aan de Energy Transition Zone (ETZ), een geplande ontwikkeling die het zuiden van Aberdeen zal transformeren in een koolstofarme hub, ter ondersteuning van de transitie van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie;
 • Bezoek aan de Offshore Renewable Energy (ORE) Catapult, het toonaangevende technologie-innovatie- en onderzoekscentrum voor offshore hernieuwbare energie in Groot-Brittannië;
 • Bezoek aan twee toonaangevende offshore windleveranciers met projecten in de omgeving van Aberdeen: DEME Offshore en Jan De Nul.
 • Bezoek aan The National Decommissioning Centre: https://www.ukndc.com/ 
 • Bezoek aan Net Zero Technology Center https://www.netzerotc.com/

Woensdag 9 oktober

Floating Offshore Wind 2024

Bezoek de Floating Offshore Wind-tentoonstelling, georganiseerd door RenewableUK en Scottish Renewables, in Aberdeen. De beurs is het belangrijkste evenement in Groot-Brittannië op het gebied van floating offshore wind en telt ruim 180 standhouders die daar de nieuwste technologieën, producten en diensten voor de sector presenteren.

Op de beurs krijg je de gelegenheid om te netwerken met de exposanten en andere aanwezigen, en om de conferentiesessies bij te wonen, die dieper ingaan op onderwerpen als beleid, financiën, innovatie, de toeleveringsketen en mondiale markten.

Lunch op de beurslocatie of in een nabijgelegen restaurant. Diner in een lokaal restaurant.

Floating Offshore Wind 2024

Praktisch

De tour staat open voor alle leden van De Blauwe Cluster, Belgian Offshore Cluster en Agoria Energy Technology Club die interesse hebben in offshore hernieuwbare energie, in het bijzonder floating offshore windenergie. De tour is beperkt tot maximaal 20 deelnemers op basis van het first come, first served-principe.

De deelnameprijs bedraagt ​​€ 900 excl. BTW. per deelnemer. Deze som dekt het vervoer, de maaltijden en de toegang tot de tentoonstelling. Logies of vliegtickets zijn niet inbegrepen en moeten door de deelnemers zelf geboekt en betaald worden. Wij bezorgen nog een suggestie voor logies.

Het vervoer vindt plaats per bus, taxi of boot, afhankelijk van de route. De maaltijden vinden plaats in lokale restaurants, met een verscheidenheid aan keukens en dieetopties.

De deelnemers worden begeleid door een medewerker van De Blauwe Cluster en een vertegenwoordiger van Flanders Investment & Trade, die gedurende de hele tour als gids en facilitator zullen optreden.

Inschrijven

Heb je interesse en wil je er graag bij zijn? Vul dan het inschrijfformulier in tegen 31 augustus 2024. De tour wordt georganiseerd wanneer we ten minste 10 inschrijvingen voor de tour ontvangen hebben. Je krijgt in augustus nog een bevestigingsbericht van ons per e-mail.

Heb je nog vragen of suggesties voor de tour, neem dan gerust contact op met De Blauwe Cluster via ann.overmeire@blauwecluster.be of op het nummer +32 496 51 11 45. We kijken uit naar je reactie en deelname aan de tour!

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.