Een project indienen

Hier lees je alles over de procedure en de voorwaarden om een projectaanvraag in te dienen bij De Blauwe Cluster.
Procesflow

Procedure

Een project doorloopt verschillende fasen van idee tot volledige projectaanvraag. In elke fase worden een aantal criteria gehanteerd om te beoordelen in welke mate het project inpasbaar is in de clusterstrategie en voldoende matuur is voor verdere uitwerking. De procedure moet toelaten om de projecten toe te leiden naar het beste financieringskanaal en om kwaliteit te verhogen zodat ook de slaagkans om subsidie te ontvangen toeneemt. Ook projecten die via andere financieringskanalen lopen en bijdragen aan de roadmaps, kunnen op begeleiding door de cluster rekenen.

Voorwaarden

Innovatieprojecten moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen vooraleer ze ingediend kunnen worden bij de Blauwe Cluster. Deze voorwaarden kunnen betrekking hebben op de timing van indiening, het projectonderwerp (gelinkt aan de roadmaps) of het projecttype. Maar ook de partners zijn aan voorwaarden onderhevig als ze willen participeren in een clusterproject.

Innovatieroadmaps

Per innovatiedomein van de Blauwe Cluster werd een roadmap ontwikkeld die de prioriteiten voor de komende twee werkingsjaren vastlegt. De roadmaps worden gebruikt om projecten die aangemeld worden te evalueren op hun relevantie voor de cluster. 

Een idee aanmelden

Doorlopend kunnen projectidee├źn worden aangemeld bij De Blauwe Cluster. Deze stap dient om reeds in een vroeg stadium na te gaan of je project in aanmerking komt als clusterproject. Daarna helpen we je verder op weg. 

Request for partners

Ben je voor je project nog op zoek naar partners (bedrijven of kennisinstellingen), dan helpen we je in deze zoektocht. 

Dien je project in (10-pager)

Indienen van een project bij de Blauwe Cluster verloopt uitsluitend via het online formulier. Hiervoor dien je je te registeren op onze website. Dit laat toe om jouw dossier te bewaren en op een ander moment hieraan verder te werken. In de voorbereiding van je aanvraag kan je gebruik maken van het werkdocument. We raden je aan om de innovation managers te contacteren bij het ontwikkelen en indienen van de 10-pager! 

De zeventiende call voor tenpagers staat open van 1 maart tem 19 april 2024 (12u). Haalbaarheidsstudies kan je doorlopend indienen.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.