BluePowered

Heel wat Belgische bedrijven en andere organisaties zijn actief in de offshore windsector. Op de website BluePowered.be vind je een duidelijk overzicht van de Belgische toeleveringsketen van deze industrie.

Internationale partnerschappen bevorderen is essentieel voor de verdere groei en aanhoudend succes van de offshore windenergiesector in België. Vanuit die optiek heeft De Blauwe Cluster in het kader van het project Inn2POWER heel wat gegevens van Belgische toeleveranciers ingezameld om die dan overzichtelijk voor te stellen aan het grote publiek via een nieuw platform: BluePowered.  

Doelstelling

Met BluePowered wil De Blauwe Cluster het enorme potentieel en de unieke kansen binnen de Belgische toeleveringsketen van de offshore windenergiesector onder de aandacht brengen. 

Dankzij de interactieve en gebruiksvriendelijke interface biedt het platform een ​​transparant beeld van de verschillende stakeholders, processen en technologieën die betrokken zijn bij het opwekken van windenergie op zee.

BluePowered laat je kennismaken met een hele waaier aan bedrijven en andere organisaties in de sector en fungeert op die manier als katalysator voor samenwerking en kennisuitwisseling tussen internationale stakeholders en actoren in de Belgische blauwe economie.

Via het platform kun je de diverse stadia van de toeleveringsketen verkennen en vind je heel wat informatie over de benodigde apparatuur, diensten en technologieën, wat je in staat stelt om potentiële gebieden voor samenwerking of investeringen te identificeren.

BluePowered

Samenwerking

Om het BluePowered-platform up to date te houden, zet De Blauwe Cluster sterk in op samenwerking met de betrokken actoren. Elke organisatie kan daarom zijn gegevens op het platform zelf aanpassen en beheren.

Ben je ook actief in de toeleveringsketen van offshore windenergie maar sta je nog niet vermeld op het platform? Dan kan je jouw organisatie gemakkelijk toevoegen door op de knop 'add your company' te drukken.

Heb je nog bepaalde vragen over BluePowered? Dan kun je altijd contact opnemen met Eveline Buyck.

Achtergrond

Het BluePowered-platform werd ontwikkeld met steun vanuit het project Inn2POWER. Dit Europese project streefde ernaar om innovatie en groei van kmo's in de offshore windsector te stimuleren en hen de nodige expertise en ondersteuning aan te reiken om de mogelijkheden van groene waterstof te exploreren. 

logos inn2power bod

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.