Randprogramma WindEurope Bilbao

Interesse om offshore wind-spelers in Spanje te ontmoeten? Neem dan in maart deel aan het WindEurope Annual Event 2024 in Bilbao. Basque Energy Cluster, onze partner in het project ELBE Eurocluster, biedt bovendien een interessante waaier aan activiteiten rond offshore wind aan.
Type
Externe activiteit, Nog plaatsen beschikbaar, Activiteit voor leden en niet-leden
Datum
-
Adres
Bilbao Exhibition Centre, Azkue Kalea, 1, 48902
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Gekoppeld aan het WindEurope Annual Event 2024 in Bilbao, organiseert Basque Energy Cluster een interessant programma met diverse workshops en andere events. Als lid van De Blauwe Cluster ben je van harte welkom om aan deze activiteiten deel te nemen.

Ben je erbij op WindEurope in Bilbao en wil je graag gebruik maken van dit exclusieve aanbod? Meer info over de diverse activiteiten vind je hieronder. 

Randprogramma Basque Energy Cluster

Netwerkevent voor internationale delegaties (19 maart; 16u30-20u)

De dag voor de start van WindEurope Bilbao zal Basque Trade & Investment in samenwerking met het Basque Energy Cluster een evenement organiseren waarbij verschillende internationale delegaties zullen samenkomen die de beurs zullen bijwonen.

Dit event omvat een workshop rond van de mogelijkheden van de Baskische industrie en de perspectieven van Europese markten voor offshore-windenergie, gevolgd door een netwerkmoment aangeboden door de regering van Baskenland.

Organisaties uit Schotland, Wales, Noord-Ierland, Noorwegen, Nederland, België, Polen, Turkije, Frankrijk, Portugal, de Verenigde Staten, enz. zullen dit evenement bijwonen. Wil jij er ook bij zijn? Schrijf je in voor dit netwerkevent.

Opgepast: de voertaal van het event is Engels, maar de website om je in te schrijven is enkel in het Spaans en Baskisch beschikbaar. Je hebt ook een Spaanse postcode nodig om je in te schrijven. Je kunt hiervoor 48001 gebruiken. 

B2B-matchmakingevent (20-22 maart)

Tijdens WindEurope organiseert Basque Energy Cluster, in samenwerking met Basque Trade & Investment en Enterprise Europe Network, een B2B-matchmakingsevent via de B2Match-tool. Dit event staat open voor internationale delegaties.

Wil je graag deelnemen aan dit event? Je kunt je hiervoor aanmelden tot en met 15 maart. De meetings vinden plaats op de 5de verdieping van de BEC-toren van het Bilbao Exhibition Centre in zalen 8A-8B. 

Rondleiding in Wind Energy Basque Country-paviljoen (20-22 maart)

In het Wind Energy Basque Country-paviljoen vind je bijna 50 bedrijven uit Baskenland die werkzaam zijn in de windenergiesector. Basque Energy Cluster biedt een begeleide gepersonaliseerde rondleiding aan voor alle geïnteresseerde internationale delegaties.

De rondleiding duurt 1 uur en kan op elke dag van het evenement georganiseerd worden. Heb je interesse in dit aanbod? Stuur dan een e-mail naar Ander González met de tijdslots en data waarop je graag een rondleiding wil. 

Benieuwd welke bedrijven allemaal in het paviljoen aanwezig zijn? Bekijk een lijst met de standhouders.

Floating Wind Value Chain in Spain (21 maart; 15u-17u)

Basque Energy Cluster organiseert in samenwerking met de AEE een workshop over de kansen van de Spaanse offshore windmarkt en de mogelijkheden van de Spaanse industrie in de floating offshore wind-sector.

Deze workshop vindt plaats op de vijfde verdieping van de BEC-toren van het Bilbao Exhibition Centre in zaal 1B. De plaatsen zijn beperkt. Wil je er graag bij zijn? Schrijf je in voor de workshop.

O&M in FOW - challenges and lessons learned (22 maart; 10:15-12:30)

Basque Energy Cluster organiseert een workshop die ingaat op de huidige stand van zaken van O&M in Floating Offshore Wind (FOW), de perspectieven van belangrijke spelers in de sector, de ervaring met FOW-parken en nieuwe oplossingen voor de toekomstige O&M van FOW-parken.

Deze workshop vindt plaats op de vijfde verdieping van de BEC-toren van het Bilbao Exhibition Centre in zaal 1B. De plaatsen zijn beperkt. Wil je er graag bij zijn? Schrijf je in voor de workshop.
 

Pintxos & netwerking in Wind Energy Basque Country-paviljoen (20-22 maart)

Basque Energy Cluster biedt pintxos en netwerkmogelijkheden aan tijdens de drie dagen van WindEurope Bilbao. Elke dag wordt gesponsord door een R&D-project, waarbij de projectcoördinator een korte pitchpresentatie zal houden vóór het begin van het netwerkevent. Inschrijven voor dit event is niet noodzakelijk.

  • 20/03 om 17.00 uur – Project INTEGRIA
  • 21/03 om 17.00 uur – Project WILLOW
  • 22/03 om 13.00 uur – Project MEGAWIND

Over ELBE Eurocluster

Het project ELBE Eurocluster is een samenwerking tussen acht Europese energieclusters die Europa willen positioneren als een wereldleider in offshore energie. De partners helpen in het bijzonder kleine en middelgrote ondernemingen om internationale activiteiten op te zetten.    

De partners in het project zijn: Basque Energy Cluster, De Blauwe Cluster, Energy Cluster Denmark, GCE NODE, Offshore Väst, Pôle Mer Méditerranée, Pomerian Platform for Offshore Wind en Aberdeen Renewable Energy Group.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.