Save the date: Oostende voor Anker 2024

Interesse om nader kennis te maken met innovaties gelinkt aan de zee? Kom naar Oostende voor Anker en bezoek het blauw innovatiedorp. Diverse bedrijven en organisaties uit de blauwe economie stellen met veel plezier een brede waaier aan innovatieve projecten, diensten en producten aan je voor. 
Type
Eigen activiteit, Activiteit voor leden en niet-leden, Publieke activiteit
Datum
-
Adres
Handelsdokken, 8400 Oostende
Delen
LinkedInTwitterFacebook

De zee wordt nog altijd meestal geassocieerd met traditionele economische activiteiten zoals visserij en scheepvaart. In de praktijk wordt de zee steeds belangrijker voor andere economische sectoren die inzetten op een circulaire economie en mogelijkheden tot ‘blauwe groei’ zien.

Het bekendste voorbeeld is de bouw van windmolenparken op enkele kilometers van de kust, maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Zo is men ook bezig met het kweken van zeewier, mosselen en oesters op zee, en denkt men na over nieuwe manieren van kustbescherming waarbij meer natuur en minder beton aan de pas komt.  

Deze nieuwe economische ontwikkelingen zijn heel divers, maar op dit moment vaak nog onvoldoende gekend bij het grote publiek. In het blauwe innovatiedorp op Oostende voor Anker kan je uitgebreid kennismaken met de bedrijven en andere organisaties die hierop inzetten.

Programma

In en rond het blauw innovatiedorp mag je je verwachten aan onder andere volgende activiteiten:  

  • Enthousiaste standhouders die je graag meer vertellen over hun producten en lopende projecten in de blauwe economie; 
  • Boeiende presentaties rond thema's zoals aquacultuur, windenergie en natuurlijke vormen van kustverdediging;
  • Demonstraties van uiteenlopende innovatieve producten en diensten;
  • Aquariums, drones, schaalmodellen en filmpjes; en 
  • Aangepaste activiteiten voor kinderen.
Combo OvA

Standhouders

Wil je graag als bedrijf of andere organisatie deel uitmaken van het blauw innovatiedorp? Vanaf medio december kun je je hiervoor inschrijven via onze website.

Wanneer het inschrijvingsproces afgelopen is, kun je hier de lijst met deelnemende bedrijven en organisaties vinden.

Praktisch

Het Blauw Innovatiedorp maakt deel uit van Oostende voor Anker en is gelegen op het einde van de handelsdokken (tegenover het stadhuis). 

Oostende voor Anker is een gratis en publiek toegankelijk event. Bezoekers moeten dus niet vooraf inschrijven voor dit event. 

Het innovatiedorp is elke dag open van 10u tot 18u. Traditioneel is er op zaterdag en zondag het meeste volk. 

Achtergrond

Oostende voor Anker is het grootste maritieme festival langs de Noordzee. Je vindt er een maritieme markt en talrijke authentieke schepen van over de hele wereld. Vorig jaar was het event goed voor ruim 200.000 bezoekers.

De focus van het event ligt traditioneel op het maritieme verleden. Met de komst van het blauw innovatiedorp wil men onder andere benadrukken dat de zee ook in de toekomst een belangrijke rol zal spelen in ons economisch systeem.

Het thema van Oostende voor Anker in 2024 is Ontdekkingen op Zee.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.