Ambitieuze doelstellingen voor meer windenergie op zee

Hoe ziet de toekomst van windenergie op zee eruit in België en in Europa? Slim datagebruik en grensoverschrijdende samenwerking bieden heel wat opportuniteiten voor verdere ontwikkelingen in deze sector. Deze onderwerpen kwamen dan ook uitgebreid aan bod tijdens de Belgian Offshore Days 2021.
Nieuws
19 maart 2021
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Op 17 en 18 maart vonden de Belgian Offshore Days 2021 plaats. Deze hybride conferentie was een gezamenlijke organisatie van Belgian Offshore Cluster, De Blauwe Cluster, POM West-Vlaanderen & Port Oostende, en kaderde binnen het slotevent van het Inn2POWER-project.

Op dag 1 verduidelijkten bedrijven in de offshore wind-sector hoe ze gegevens op een innovatieve manier gebruiken en omzetten in waardevolle kennis.

Op dag 2 lichtten de partners van het Inn2POWER-project toe hoe dit project kmo's heeft geholpen om internationale partners voor hun activiteiten te vinden.   

Tijdens het event kwamen minister van de Noordzee Vincent Van Quickenborne en minister van Energie Tinne Van der Straeten ook de federale beleidsplannen op het vlak van offshore energie toelichten. Daarbij kwam aan bod dat de federale regering de geïnstalleerde capaciteit aan offshore windenergie tegen 2030 wil verdubbelen. 

Bekijk foto's van het evenement:

Context

De Belgian Offshore Days is een jaarlijks terugkerend event dat uitgaat van Belgian Offshore Cluster vzw. Deze organisatie behartigt de belangen van bedrijven die actief zijn in windenergie op zee en stimuleert verdere groei binnen de sector.

Inn2POWER is een Europees Interreg-project dat kmo's ondersteunt bij het opzetten van innovatieve grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden in offshore wind. Het project telt 11 partners in 5 landen in de Noordzeeregio, waaronder De Blauwe Cluster. 

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.