Boost je kmo met financiële trainingssteun van ELBE

Ben jij als kmo actief in de sector van offshore hernieuwbare energie? Dan kom je in aanmerking om dankzij het ELBE Eurocluster-project tot € 13.500 aan financiële steun te ontvangen voor trainingen en opleidingen. Grijp deze unieke kans en stel je ambities bij!
Nieuws
06 november 2023
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Trainingsmodules

Je hebt twee mogelijkheden om opleidingen te volgen die voor deze financiële ondersteuning in aanmerking komen:

Met service provider

Kmo's hebben de mogelijkheid om een module te volgen bij een vastgelegde service provider over de volgende onderwerpen: 

  • Sustainability & digitalisation - designing strategies for increased competitiveness and innovation
    Voorkeurs service provider: StrateGaia AS

    Deze training module focust op ondersteuning om duurzaamheid en innovatie te verweven in uw business model. Er wordt onder meer gebruik gemaakt van het “Flourishing Business Canvas” model.
  • Sustainable business with focus on general ESG issues, UN Sustainability goals and materiality analysis
    Voorkeurs service provider: Mantis Consulting of Capgemini Invent


    De training van Mantis Consulting helpt je de basis te leggen voor  het opmaken van een duurzaamheidsverslag volgens de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) regelgeving. Dit wordt binnenkort een verplichting voor heel wat bedrijven. 

    In de training van Capgemini Invent worden handvaten aangeboden om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de UN te vertalen naar concrete acties binnen uw bedrijf.

  • Factlines platform for ESG reporting (incl. SW- license)
    Voorkeurs service provider: Factlines AS

    Tijdens deze opleidingsmodule wordt je bekend gemaakt met de Factlines software. De Factlines software helpt u bij het analyseren en documenteren van de invloed van uw bedrijf op het milieu en de sociale gevolgen van uw supply chain. 

Voor meer uitleg over de trainingsmodules kan je hier terecht. 

Via een open module

Daarnaast kunnen bedrijven ook zelf een voorstel doen voor andere trainingen die dezelfde doelen bereiken als de voorgaande drie modules. In dit geval moet je als kmo de training(en) beschrijven die je wilt volgen en de doelen die je met de trainingssessie wil bereiken. Hierbij is het noodzakelijk om in het aanvraagformulier ook de potentiële aanbieder(s) van de training te vermelden.

ELBE Offshore Energy

Selectie

Kmo's moeten aan de toelatingsvoorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor financiële steun. Uit alle aanvragers zal een beperkt aantal Europese kmo's geselecteerd worden op basis van de volgende selectiecriteria:

  • Leiderschapskwaliteiten;
  • Schaalvergrotingspotentieel;
  • Duidelijke ambities om de duurzaamheidsdoelstellingen uit te voeren.

Deadline

Interesse om deel te nemen aan deze oproep? Dien dan je aanvraag ten laatste op 31 december 2023 om 17 uur in via het EU Survey-platform.

Wil je graag nader kennismaken met de specifieke voorwaarden en de procedure?  Download dan de submission toolkit voor deze oproep. 

Over ELBE EuroCluster of Blue Energy

ELBE EuroCluster of Blue Energy verenigt acht toonaangevende Europese clusters in offshore hernieuwbare energie die samen bijna 1.000 bedrijven en R&D-organisaties vertegenwoordigen. Het hoofddoel van de cluster is kmo's ondersteunen bij hun ontwikkeling op vlak van innovatie, internationalisering, netwerken en opleiding.

ELBE logo map

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.