De Blauwe Cluster ondertekent MoU met Basque Energy Cluster

De Blauwe Cluster en de Basque Energy Cluster zetten zich al ettelijke jaren samen in om de Europese knowhow in offshore hernieuwbare energie wereldwijd te promoten. Met de ondertekening van een MoU in Derio (Spaans-Baskenland) engageren beide clusterorganisaties zich om dat ook in de toekomst te blijven doen.
Nieuws
16 november 2021
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Vlaams minister-president Jan Jambon was maandag op missie in Spaans-Baskenland, een regio die net zoals Vlaanderen sterk focust op onderzoek en innovatie. Hij bracht onder andere een bezoek aan het Tecnalia-onderzoekscentrum in Donostia-San Sebastian en het wetenschaps- en technologiecentrum AZTI in Derio. 

Tijdens deze werkbezoeken werden verschillende samenwerkingsovereenkomsten gesloten, met aan Vlaamse kant partijen zoals het Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek (VITO), het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ), DSP en Imec. De Blauwe Cluster ondertekende in dit kader een MoU met de Basque Energy Cluster.

Bezoek aan APTI gekoppeld aan ondertekening MoU

De Blauwe Cluster en de Basque Energy Cluster zijn nauw betrokken bij de ELBE Alliance, een samenwerkingsverband tussen diverse Europese clusterorganisaties die kmo's en andere relevante stakeholders helpen om ook buiten Europa activiteiten te ontplooien. In deze context hebben we samen al heel wat activiteiten opgezet.

De MoU werd ondertekend door Marc Nuytemans, CEO van De Blauwe Cluster, en José Ignacio Hormaeche Azumendi, Directeur-Generaal van de Basque Energy Cluster. Vlaams minister-president Jan Jambon en Bittor Oroz Izagirre, Vice-minister van Landbouw, Visserij en Voedselbeleid van Baskenland, tekenden hiervoor present.

Het doel van dit memorandum is enerzijds de huidige samenwerking op het gebied van internationalisatie van offshore energie verder te versterken, en anderzijds de scope van de samenwerking verbreden naar innovatie op het gebied van productie, transport en opslag van offshore energie.

mou dbc bec logos

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.