De Blauwe Cluster op WindEurope 2023 in Kopenhagen

Interesse om belangrijke nationale en internationale spelers in offshore wind te ontmoeten tijdens WindEurope Kopenhagen? Neem deel aan onze activiteiten in het kader van de projecten T-shore en ELBE EUROCLUSTER.
Nieuws
19 april 2023
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Met meer dan 500 exposanten, 10.000+ deelnemers en ruim 330 sprekers ziet het ernaar uit dat WindEurope 2023 de grootste editie tot nu toe zal worden. Uiteraard mag De Blauwe Cluster dan ook niet ontbreken op dit spraakmakende event.

We hebben weliswaar geen eigen stand op de beurs, maar zijn betrokken bij de organisatie van diverse activiteiten die op WindEurope plaatsvinden. Deze activiteiten kaderen binnen de projecten T-shore en ELBE Eurocluster

Wil je ons tijdens de beurs live ontmoeten? Neem dan contact op met Stefaan Mensaert of Hanne Deprez.

Activiteiten tijdens WindEurope 2023

In het kader van het project T-shore

Lanceringsevent T-shore op maandag 24 april

Ontdek de visie van T-shore voor de toekomst van offshore windenergie en verdiep je in innovatieve manieren om medewerkers van morgen op te leiden en bij te scholen. Dit is een uitzonderlijke kans om te netwerken met branchegenoten en zinvolle discussies aan te gaan over hoe we kunnen samenwerken om de toekomst van de industrie vorm te geven.

Dit event vindt plaats in het Nimb Hotel in Kopenhagen. Deelname is gratis. Meer info en inschrijven.

Stakeholderworkshop T-Shore op woensdag 26 april

De partners in het T-shore project hebben meer dan 50 interviews gehouden met stakeholders in de sector om essentiële vaardigheden te identificeren. Tijdens deze workshop presenteren we de voorlopige conclusies en delen we ons eerste ontwerp van onderwijs- en trainingsprogramma's. Je krijgt ruimschoots de kans om feedback te geven en eigen inzichten te delen.

Dit event vindt plaats tijdens WindEurope in Meeting Room 18 van het Bella Center. Deelname is gratis, maar je moet wel over een toegangsticket voor WindEurope beschikken. Meer info en inschrijven.

In het kader van het project ELBE Eurocluster

Pitching session & matchmaking op dinsdag 25 april

ELBE Eurocluster & North Sea Cluster Collaboration nodigen je graag om deel te nemen aan een pitchingsessie & matchmaking tijdens WindEurope. Het doel van dit event is de leden van beide clusters samen te brengen en op die manier internationale opportuniteiten te ontdekken en te ondersteunen.

Dit event vindt plaats tijdens WindEurope in Meeting Room 19 van het Bella Center. Deelname is gratis, maar je moet wel over een toegangsticket voor WindEurope beschikken. Meer info en inschrijven.

Kennismaking met de Noorse supply chain op woensdag 26 april

GCE Node, een van de partners in het project ELBE Eurocluster, nodigt je uit om nader kennis te maken met de Noorse offshore wind-industrie. Bedrijven uit de volledige toeleveringsketen stellen zich kort aan je voor. Nadien heb je de mogelijkheid om met de bedrijven op individuele basis in gesprek te gaan.

Locatie van het event: KLP, Arne Jacobsens Alle 13, Kopenhagen. Deelname is gratis. Meer info en inschrijven.

WindEurope Kopenhagen

Context

Het project T-shore verenigt verschillende vooraanstaande partners in vijf Europese landen die samen werk willen maken van de opstart van een Europees kennisnetwerk in offshore windenergie. Doel is op die manier voldoende gekwalificeerd personeel voor de sector te voorzien. 

Het project Elbe Eurocluster is een samenwerking tussen acht Europese energieclusters die Europa willen positioneren als een wereldleider in offshore energie. De partners helpen in het bijzonder kleine en middelgrote ondernemingen om internationale activiteiten op te zetten.    

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.