Eén miljoen euro voor droneopleidingen

Drones worden voor een steeds grotere waaier aan toepassingen gebruikt. Er is bijgevolg een grote nood aan degelijke opleidingen. In het kader van het project DroneXperience investeert Europa WSE meer dan € 1 miljoen in droneopleidingen voor de toekomst.
Nieuws
17 juli 2023
Delen
LinkedInTwitterFacebook

De Europese dronemarkt zal naar verwachtig goed zijn voor een waarde van € 14,5 miljard en ongeveer 145.000 banen tegen 2030. In de Benelux alleen al worden jaarlijks gemiddeld 140.000 drones verkocht. De Europese Unie erkent het belang van deze sector en zet er dan ook sterk op in. 

Het agentschap Europa Werk en Sociale Economie (Europa WSE) helpt Vlamingen om zich te ontplooien op het werk en daarbuiten. In de schoot van het project DroneXperience ondersteunt het agentschap de ontwikkeling van droneopleidingen voor de toekomst. 

Hiervoor doet Europa WSE een beroep op Europese middelen als hefboom voor aanvullende Vlaamse middelen. Deze Europese middelen zijn afkomstig uit het REACT-EU-programma, dat inzet op economisch herstel in de Europese Unie na de coronacrisis. 

De Blauwe Cluster werkt mee aan het offshore-luik van het project en bracht samen met de stakeholders de uitdagingen in kaart van offshore vliegen. Aan de hand van de verkregen input wordt momenteel een opleiding ontwikkeld. Het is de bedoeling dat de opleidingen klaar zijn tegen het eind van het jaar.

Verdiep je in het persbericht

Medegefinancierd door de EU

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.