Financiële ondersteuning voor innovatie via ELBE

Ben jij een innovatieve kmo die een (gedeeltelijke) oplossing kan bieden voor een innovatie-uitdaging van een groot bedrijf in offshore hernieuwbare energie? Werk samen met een kmo uit een ander EU-land en ontvang tot € 60.000 aan financiële steun.
Nieuws
13 juli 2023
Delen
LinkedInTwitterFacebook

ELBE Eurocluster of Blue Energy heeft een oproep gelanceerd voor financiële ondersteuning van innovatie. De call voorziet financiering voor acht grensoverschrijdende projecten die inspelen op uitdagingen in offshore hernieuwbare energie (ORE). De financiële ondersteuning bedraagt tot € 60.000 per project.

Samen met een aantal belangrijke stakeholders in de ORE-sector hebben de projectpartners diverse uitdagingen gedefinieerd. Bovendien hebben deze belanghebbenden zich ertoe verbonden om samen te werken met de kmo's die uiteindelijk worden geselecteerd om deze uitdagingen aan te pakken.

Om in aanmerking te komen voor deze call, moet jouw kmo gevestigd zijn in een EU-land (of Liechtenstein, IJsland & Noorwegen) en samen met een andere kmo in een ander EU-land (of Liechtenstein, IJsland & Noorwegen) een oplossing bedenken voor een van deze uitdagingen.

Overzicht van de uitdagingen

1. IBERDROLA (Spanje) Transfer to sea methodologies – Installation.
2. NAVANTIA (Spanje)  Support and Monitoring of Commissioning and Maintenance Activity - Commissioning and Maintenance Activities for Offshore Substations.
3. OCEAN WINDS (Polen) Multi-task versatile UAV system to support underwater offshore O&M activities within an Offshore Wind Farm - Operation & Maintenance. 
4. OTARY (België) Offshore Wind Planning Optimizer considering RT production forecasting - Offshore digitalisation. 
5. QAIR (Frankrijk) Birds anti-rest effect solution - Environment
6. VATTENFALL (Denemarken) Cargo drone approach to the nacelle - Drone approach to nacelle. 
7. SEATWIRL (Zweden) Control system development for floating Vertical Axis Wind Turbine (VAWT) - Control system
8. ORSTED (Denemarken) Improved data collection for the purpose of customs reporting - Data collection.

 

Wil je graag meer weten over deze uitdagingen? 

Praktisch

  • Alle inzendingen moeten ingediend worden op het EU Survey Platform;
  • De deadline hiervoor is 30 september om 17:00 uur CET;
  • Er zal een Non-Disclosure Agreement (NDA) getekend worden.

Over ELBE EuroCluster of Blue Energy

ELBE EuroCluster of Blue Energy verenigt acht toonaangevende Europese clusters in offshore hernieuwbare energie die samen bijna 1.000 bedrijven en R&D-organisaties vertegenwoordigen. Het hoofddoel van de cluster is kmo's ondersteunen bij hun ontwikkeling op vlak van innovatie, internationalisering, netwerken en opleiding.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.