Financiering voor kmo's in mariene defensie

Ben je een kmo en heb je een idee om specifieke uitdagingen op het gebied van mariene defensie aan te gaan? Wil je samenwerken met andere Europese kmo's en ben je op zoek naar aanvullende financiering? Dien dan uiterlijk op 4 september 2023 je projectvoorstel in.
Nieuws
03 juli 2023
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Het LEVIATAD-project verenigt 6 organisaties uit 4 landen om de eerste echte eurocluster op het gebied van mariene defensie te creëren. Binnen het project is een subsidieprogramma ontwikkeld om kmo's financieel te ondersteunen bij het ontwikkelen van activiteiten op dit gebied.

Deze call for proposals staat open van 3 juli 2023 tot 4 september 2023 (17.00 CET). Het programma zal kmo's een impuls geven om innovatieve projecten te ontwikkelen en internationale partnerschappen op het gebied van mariene defensie aan te gaan met kmo's in de andere deelnemende landen.

Relevante onderwerpen

Tijdens de implementatiefase van het project werden de ecosystemen in kaart gebracht en de behoeften en kansen van kmo's onderzocht. Op basis hiervan heeft LEVIATAD specifieke investeringsprioriteiten vastgesteld:

  1. autonome schepen en drones;
  2. communicatie, cyberbeveiliging en elektronische oorlogsvoering;
  3. apparatuur aan boord: ontwikkeling en prestatieverbetering; 
  4. predictief onderhoud;
  5. verbetering van wapensystemen; en
  6. decarbonisatie van schepen.

Vereisten

De aanvragers moeten de doelstellingen en de gedefinieerde investeringsprioriteit duidelijk omschrijven en het aanvraagformulier invullen. Elk project kan gericht zijn op één of beide doelstellingen. In het laatste geval is het cruciaal dat het ingediende project binnen de aangegeven financieringsgrenzen blijft.

Het aanvraagformulier vermeldt de projectactiviteiten en een duidelijke indicatie van de kosten. De aanvrager kan in zijn project verschillende activiteiten combineren tot een maximumbedrag van € 20.000, rekening houdend met de onderstaande financiële drempels en de duur van de activiteit. 

LEVIATAD objectives

Selectie

De call for proposals binnen het LEVIATAD-project heeft een totaalbudget van €1.013.071,52, met een maximale subsidie van €20.000 per project.

Er zullen maximaal 50 projectvoorstellen geselecteerd worden, waarbij minstens 40 projectaanvragen uit de landen van het LEVIATAD-project komen. 

Hoe je kandidaat stellen?

Interesse om je voorstel in te dienen? Bezoek dan de officiële webpagina van het project en download de relevante documentatie.  

Voorstellen worden enkel in overweging genomen indien ze naar het officiële e-mailadres gestuurd worden, alle vereiste documenten omvatten en tijdig ingediend worden. 

Onderstaande documenten zijn verplicht: 

  1. Aanvraagformulier
  2. Bijlage II (opgave van de kosten) en;
  3. Bijlage III (verklaring op eer)

De call for proposals van LEVIATAD staat open van 3 juli 2023 tot en met 4 september 2023 om 17u00. 

Meer informatie vind je ook op het Funding and Tenders portal van de Europese Commissie en op de website van het European Cluster Collaboration Platform.

Over LEVIATAD

Het project LEVIATAD, wat staat voor “Level 1 Accelerator for Defence Sector”, streeft ernaar om de eerste eurocluster op het gebied van mariene defensie tot stand te brengen. De activiteiten die binnen LEVIATAD worden uitgevoerd, zullen de Europese positie in de waardeketen van de defensiesector versterken, de veerkracht ondersteunen door innovatieprocessen te stimuleren, en kmo's helpen hun krachten te bundelen en beter samen te werken met zowel grote publieke als private groepen op Europese en internationale markten.

Extra informatie

De partners in het LEVIATAD-project organiseerden op 29 juni 2023 een cocreatiesessie om kmo's met interesse in mariene defensie de kans te geven elkaar virtueel te leren kennen. Tijdens dit event namen kmo's uit diverse landen plaats rond een (virtuele) tafel om na te denken over innovatieve projecten en mogelijke samenwerkingen te bekijken. Heb je de sessie gemist? Bekijk de presentaties hieronder.

logo Leviatad

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.