Internationale horizonten opzoeken met ELBE

Ben jij een kmo actief in offshore hernieuwbare energie en heb je interesse om samen met De Blauwe Cluster de Zuid-Koreaanse markt te verkennen van 26 tot 30 november? Dan kom je in aanmerking voor € 2.000 aan financiële steun via ELBE Eurocluster.
Nieuws
18 juli 2023
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Op 10 juli hebben de partners in het project ELBE Eurocluster een oproep rond internationalisering gelanceerd. Doel van deze call is kmo's in staat te stellen om een marktstrategie voor Zuid-Korea uit te werken en uit te rollen. In totaal krijgen 15 kmo's hiervoor een steunbedrag van € 2.000.

Deze financiële middelen moeten worden besteed aan acties gericht op marktontwikkeling in Zuid-Korea. De geselecteerde kmo's kunnen de ontvangen gelden ook gebruiken om deel te nemen aan de ELBE Alliance-missie naar Zuid-Korea, die van 26 tot en met 30 november plaatsvindt.

De ELBE Alliance-missie naar Zuid-Korea omvat:

  • Meeting met KOTRA (Korea Trade Investment Promotion Agency) en KWEA (Korea Wind Energy Association);
  • Toelichting van het potentieel van en het vergunningsproces voor offshore wind in Zuid-Korea;
  • Presentatie van floating wind-projecten in Ulsan;
  • Presentatie van smart mooring-oplossingen die floating offshore wind en visserij/aquacultuur met elkaar combineren;
  • Bezoek aan een lokale scheepswerf; 
  • Bezoek aan een productiewerf (industrialisatiemogelijkheden voor het produceren van drijvende installaties en optimaal gebruik van de Koreaanse toeleveringsketen).

Is je interesse gewekt? Neem dan contact op met Hanne Deprez voor meer info.

ELBE Offshore Energy

Financiële ondersteuning

Vijftien kmo's krijgen een financieel steunbedrag van € 2000 om hun internationale aanwezigheid in Zuid-Korea te uit te bouwen. Bij de selectie van de kmo's zal er in hoofdzaak gekeken worden naar onderstaande criteria:

  • Maturiteit van de oplossing die men wil exporteren;
  • Kennis en identificatie van de te benaderen markten en stakeholders;
  • Reeds genomen stappen om de Zuid-Koreaanse markt te bereiken.

Deadline

Interesse om deel te nemen aan deze oproep? Dien dan je aanvraag ten laatste op 11 september 2023 om 17 uur in via het EU Survey-platform.

Wil je graag nader kennismaken met de specifieke voorwaarden en de procedure?  Download dan de submission toolkit voor deze oproep. 

Over ELBE EuroCluster of Blue Energy

ELBE EuroCluster of Blue Energy verenigt acht toonaangevende Europese clusters in offshore hernieuwbare energie die samen bijna 1.000 bedrijven en R&D-organisaties vertegenwoordigen. Het hoofddoel van de cluster is kmo's ondersteunen bij hun ontwikkeling op vlak van innovatie, internationalisering, netwerken en opleiding.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.