Internationale horizonten opzoeken met ELBE - nieuwe oproep

Ben jij een kmo actief in offshore hernieuwbare energie en heb je interesse om markt te verkennen in het VK, de VS of Australië? Dan kom je in aanmerking voor € 1.500 tot € 3.000 aan financiële steun via ELBE Eurocluster.
Nieuws
10 april 2024
Delen
LinkedInTwitterFacebook

ELBE Eurocluster heeft een tweede oproep geopend voor “Internationalisation services” voor kmo's die hun oplossingen en/of producten gerelateerd aan  offshore hernieuwbare energie willen promoten in het Verenigd Koninkrijk (VK), de Verenigde Staten van Amerika (VS) of Australië. 

ELBE Eurocluster biedt hierbij financiële ondersteuning voor acties die gericht zijn op marktontwikkeling, zoals reis- en verblijfskosten voor een bedrijfsbezoek in het doelland, kosten voor een dienstverlener naar keuze van de kmo om contacten te leggen in het doelland, of deelname aan een specifiek evenement in het doelland. 

Ter inspiratie: voor het VK kan het bijvoorbeeld gaan over deelname aan Global Offshore Wind (Manchester, 18-19 juni) of Floating Offshore Wind 2024 (Aberdeen, 9-10 oktober). Voor Australië kan je denken aan de Australian Wind Industry Summit (Melbourne, 9-10 September). 
 
Dit zijn slechts enkele voorbeelden, andere activiteiten met betrekking tot marktontwikkeling ter plaatse vallen ook onder deze ondersteuning. De internationaliseringsactiviteiten die door deze steun worden gefinancierd, moeten wel voor 15 november 2024 zijn afgerond. 
 

ELBE Offshore Energy

Financiële ondersteuning

Als je bedrijf een kmo is (volgens de Europese definitie), kom je in aanmerking voor steun voor internationale ontwikkeling in de vorm van een vast bedrag.  Dit bedrag is:

  • € 1.500 € voor het VK;
  • € 2.500 voor de VS;
  • € 3.000 voor Australië.

De totale beschikbare steun voor deze oproep bedraagt € 53.000.
 

Deadline

Interesse om deel te nemen aan deze oproep? Dien dan je aanvraag ten laatste op 20 mei 2024 om 17 uur in via het EU Survey-platform.

Wil je graag nader kennismaken met de specifieke voorwaarden en de procedure?  Bekijk meer informatie over de oproep en/of download de submission toolkit voor deze oproep. 

Heb je specifieke vragen in verband met deze oproep? Neem contact op met Ann Overmeire.

 

Over ELBE EuroCluster of Blue Energy

ELBE EuroCluster of Blue Energy verenigt acht toonaangevende Europese clusters in offshore hernieuwbare energie die samen bijna 1.000 bedrijven en R&D-organisaties vertegenwoordigen. Het hoofddoel van de cluster is kmo's ondersteunen bij hun ontwikkeling op vlak van innovatie, internationalisering, netwerken en opleiding.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.