Neem deel aan de grote drone enquête 2023

Om drone-opleidingen zo relevant mogelijk te maken, is het van belang om een goed beeld te hebben van de noden van de industrie. Noordzee Drones nodigt je dan ook uit om deel te nemen aan een korte bevraging rond dit thema.
Nieuws
29 maart 2023
Delen
LinkedInTwitterFacebook

In het kader van de projectoproep "Opleidingen van de toekomst" van het Europees Sociaal Fonds (ESF), riep Noordzee Drones het project DroneXperience in het leven. Dit project heeft als doel het vormgeven van toekomstige drone-opleidingen. De nieuwe opleidingen moeten hands-on worden en de Vlaamse arbeidsmarkt versterken door zowel in te zetten op technologie als innovatie.  

Om deze opleidingen een zo relevant mogelijke inhoud te geven wordt beroep gedaan op expertise uit het werkveld. Samen met stakeholders wordt gedefinieerd welke zorgen en noden er zijn binnen de drone-industrie. Op die manier wil men inspelen op specifieke thema's die momenteel onvoldoende aan bod komen in het bestaande curriculum voor drone piloten en drone producenten. 

Vijf nieuwe opleidingen

Concreet worden vijf nieuwe opleidingen gecreëerd binnen het thema drones.  Drie van die opleidingen vinden toepassing binnen specifieke sectoren, namelijk: 

  • Landbouw
  • Bouw
  • Offshore

Daarnaast gaan de resterende twee opleidingen over die sectoren heen, met als onderwerp:

  • Productie en onderhoud van drones
  • Data processing, security and cloud computing

Deze thema's worden verder uitgewerkt samen met verschillende partners: 

De Blauwe Cluster neemt een rol op binnen het thema offshore, waarin wordt gekeken naar de toepassing van drones voor onderhoud van windmolenparken, boorplatforms, transport van goederen en opsporing van olievlekken etc.

Drone aan het strand

Bevraging

Wil je ook bijdragen aan de drone-opleidingen van de toekomst? Vul dan de grote drone enquete in. Dat kan nog tot en met 7 april om 23u00.

Deelnemers van de enquête krijgen na de verwerking de resultaten toegestuurd. Daarnaast worden er 5 prijzen verloot:

  • DJI Air 2S
  • DJI Mini 2 SE combo
  • 1 opleiding Pro XL van Noordzee Drones
  • 1 specialisatie-opleiding van Noordzee Drones naar keuze
  • 1 jaar Pro lidmaatschap van de Belgian Drone Federation

Ben je daarnaast ook geïnteresseerd om stakeholder te worden? Neem dan contact op met Laurent Geeraerts met indicatie van het thema waarvoor je wil kandideren.

Co-funded by the EU

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.