Ontdekkingen op zee: tekenwedstrijd

In het kader van Oostende voor Anker organiseert De Blauwe Cluster een tekenwedstrijd voor leerlingen van het derde tot en met zesde leerjaar. Er zijn verschillende prijzen te winnen, waaronder een boottocht met de hele klas op de Noordzee.
Nieuws
01 maart 2024
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Van 23 tot en met 26 mei 2024 kan je De Blauwe Cluster vinden in Oostende tijdens Oostende voor Anker. We organiseren daar het Blauw Innovatiedorp, waar we vernieuwende oplossingen voor maatschappelijke problemen gelinkt aan de zee voorstellen aan het grote publiek.

Aan de hand van deze innovaties willen we ervoor zorgen dat we ook in de toekomst nog kunnen genieten van onze Noordzeekust. Om een idee te krijgen van welk toekomstbeeld onze kinderen van de Noordzee hebben, organiseren we een tekenwedstrijd voor leerlingen van het derde tot en met zesde leerjaar van een school in België. 

Het centrale thema van deze tekenwedstrijd is dit jaar ontdekkingen op zee. Denk daarbij aan revolutionaire medicijnen, nieuwe vormen van toerisme, innovatieve bouwmaterialen, alternatieve voedingsbronnen, archeologische vondsten en baanbrekende energietoepassingen.

De finalisten voor de tekenwedstrijd zijn ondertussen bekend. Breng je stem uit voor jouw favoriet.

Hoe kan je deelnemen?

 • Maak de tekening op een wit blad papier van A4-formaat met kleurpotloden, wasco, stiften of verf. 
 • Schrijf op de achterkant van je tekening jouw voornaam, familienaam, klas, school, adres van de school en gsm-nummer van één van je ouders of van je juffrouw of meester.
 • Bezorg ons je tekening tegen 2 mei 2024 op één van volgende manieren:
  • Per post naar De Blauwe Cluster, Bluebridge, Wetenschapspark 1, 8400 Oostende;
  • Ingescand per mail naar events@blauwecluster.be
  • Ingescand via het formulier onderaan deze pagina.

Wat kan je winnen?

Dankzij onze sponsors kunnen we dit jaar volgende vier prijzen uitreiken:

Leerlingen van het derde en vierde leerjaar

 • 1e prijs:  wie de tekenwedstrijd wint, mag samen met alle kinderen en de leerkracht van zijn of haar klas een begeleide educatieve wandeling maken langs en over de kust. Deze prijs wordt aangeboden door ILVO en VLIZ, partners van De Blauwe Cluster.
 • 2e prijs: wie de tweede plaats wint, krijgt voor alle kinderen van zijn of haar klas een zakje met bouwblokjes van het merk Clics. Met deze bouwblokjes je jouw eigen bootje maken. Deze prijs wordt aangeboden door VITO WaterKlimaatHub, partner van De Blauwe Cluster.

Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar

 • 1e prijs:  wie de tekenwedstrijd wint, mag samen met alle kinderen en de leerkracht van zijn of haar klas een spectaculaire Skyline-boottocht van 45 minuten op de Noordzee maken. Deze prijs wordt aangeboden door Water-Taxi, lid van De Blauwe Cluster.
 • 2e prijs: wie de tweede plaats wint, krijgt voor alle kinderen van zijn of haar klas een zakje met bouwblokjes van het merk Clics. Met deze bouwblokjes je jouw eigen bootje maken. Deze prijs wordt aangeboden door VITO WaterKlimaatHub, partner van De Blauwe Cluster.
Water-Taxi

Hoe wordt de winnaar bepaald?

 • Uit alle inzendingen die ons ten laatste op 2 mei bereikt hebben, maakt een jury een selectie van tien tekeningen. Daarbij wordt er vooral gekeken of de tekeningen binnen het thema passen en blijk geven van originaliteit, creativiteit en artistieke kwaliteit. 
 • Deze 10 tekeningen worden vanaf 7 mei gepubliceerd op de website van De Blauwe Cluster (www.blauwecluster.be/tekenwedstrijd). Iedereen kan dan tot en met 19 mei 2024 stemmen voor hun drie favoriete tekeningen door 5, 3 of 1 punten toe te kennen.
 • Wie het hoogste totale aantal punten krijgt, is de winnaar. Bij een gelijke stand wordt gekeken welke tekening het meeste aantal stemmen gekregen heeft. De Blauwe Cluster neemt vervolgens contact op met de winnaar. 
 • De winnende tekeningen worden opgehangen in de stand van De Blauwe Cluster in het Blauw Innovatiedorp op het maritiem festival Oostende voor Anker van donderdag 23 mei tot en met zondag 26 mei.

Met dank aan onze sponsors:

Sponsors tekenwedstrijd 2024

Dien je tekening in:

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.