Terugblik op een geslaagde Blue Innovation Party Antwerp

België is wereldwijd top als het op innovatie aankomt. Dat geldt in het bijzonder voor de blauwe economie. Redenen genoeg dus om dit eens in stijl te vieren.
Nieuws
27 oktober 2021
Delen
LinkedInTwitterFacebook

De Blauwe Cluster heeft op 25 oktober voor de eerste keer de Blue Innovation Party in Antwerpen georganiseerd. Het event vond plaats in de Philippe Saverys-zaal in de gebouwen van MCA Labs. Ruim 50 actoren in de blauwe economie tekenden present.

Na een hartelijke ontvangst en een warme verwelkoming door Bart Huybrechts (Managing Director MCA) en Ann Overmeire (COO De Blauwe Cluster) konden de aanwezigen de uitreiking van de Blue Innovation Awards in Dubai live meevolgen en meestemmen voor de Inspirational Blue Wave-award.

Aansluitend op de bekendmaking van de winnaars stonden nog twee sprekers op het programma:

  • Divisieadmiraal De Beurme (Belgische Marine) wees op het belang van samenwerking tussen de marine en de bedrijfswereld op het vlak van innovatie en ging dieper in op de uitdagingen rond cybersecurity en drones;
  • Eric Finé (Smulders) had het over het belang, de meerwaarde en de uitdagingen van innovatie, en schuwde daarbij niet te vermelden dat innovatie altijd een risico blijft en dat het soms ook wel eens mis gaat.

Daarna nam Jos Smits, voorzitter van De Blauwe Cluster, nog even het woord om alle aanwezigen te bedanken voor hun komst.

Nadat het officiële programma ten einde was, konden alle gasten nog genieten van een dessertenbuffet. Vervolgens kreeg iedereen nog ruim de kans om wat bij te praten of nieuwe contacten te leggen.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.