SSAVE (Shared Situational Awareness for VEssels)

Het doel van het SSAVE-project is om de kwaliteit van de data, de interconnectiviteit en de interoperabiliteit in de maritieme scheepvaart en binnenvaart te verbeteren. Hiertoe wordt veilige en geverifieerde directe en indirecte communicatie tussen assets gecreëerd.
Status
Afgelopen
Duur
okt 2019 - sep 2021
Type
DBC-project

De specifieke doelstellingen van het SSAVE – project zijn:

  • Definiëren van methodes en technologieën voor veilige en geverifieerde connectiviteit en het delen van data tussen assets van verschillende fabrikanten en eigenaars, met line-of-sight breedband communicatiemogelijkheden over minstens 1 km.
  • Definiëren van lage-kost IP-achtige technologieën die de uitrol van een meshed ad-hoc edge en narrow-band gedeelde internettoegang toelaten, om zo het gebruik van MDTs mogelijk te maken.
  • Werken naar een standaardformaat voor de uitwisseling van sensor data, gekarakteriseerd door datareductie tussen field assets van verschillende fabrikanten en eigenaars en dataverrijking.
  • Software architecturen definiëren om sensordata te fuseren, en zo optimale datastromen aan te leveren, met een focus op real-time delen van situationeel bewustzijn.
  • Standaardisering van inter-asset communicatie.

Het uiteindelijke doel is om verschillende vormen van autonomie mogelijk te maken in de zee- en binnenwateren.

Partners: Dredging International, dotOcean, Tresco Engineering, KU Leuven, Koninklijke Militaire School en IMEC

Met de steun van: VLAIO

Contactpersoon: Eveline Buyck

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.