Terugblik op 5-jarig jubileum De Blauwe Cluster

Op 1 juni 2023 vierde De Blauwe Cluster zijn vijfjarig jubileum tijdens Oostende voor Anker. Hieronder vinden jullie een kort verslag van de dag en een brede selectie foto's. Veel lees- en kijkplezier!

Het programma van ons vijfjarig jubileum zag er als volgt uit: een boottocht op de Noordzee aan boord van een historisch zeilschip; rondleiding op Oostende voor Anker en inhuldiging van het Blauw Innovatiedorp; en een feestelijk netwerkevent met walking dinner. Hieronder zoomen we even kort in op elk onderdeel.

Boottocht op de Noordzee

Het eerste puntje op onze agenda was een unieke boottocht op de Noordzee aan boord van de barkentijn Atlantis, een klassiek zeilschip dat in 1905 als lichtschip gebouwd werd.

Jammer genoeg kon het schip door omstandigheden niet uitvaren. De aanwezigen lieten dit niet aan hun hart komen, en bouwden een gezellig feestje in de salon van dit historische schip.

Rondleiding en inhuldiging

Vervolgens kregen de aanwezigen een uitgebreide rondleiding van Oostende voor anker en zetten we koers naar het Mercatorplein voor de inhulding van het Blauw Innovatiedorp.

Piet Opstaele, kersvers CEO van De Blauwe Cluster, nam daarbij het woord. Hij stelde zich kort even voor, en lichtte daarbij beknopt de plannen en ambities voor de netwerkorganisatie toe.

Bart Tommelein, burgemeester van Oostende, wees vervolgens in zijn speech op het belang van de blauwe economie voor Vlaanderen in het algemeen en de stad Oostende in het bijzonder.  

De inhuldiging van het Blauw Innovatiedorp werd daarna in sfeer afgesloten met een kort optreden van een shanty-koor met bekende en minder bekende zeemansliederen.

Feestelijk netwerkevent

Aansluitend begaf iedereen zich naar de Haddock-lounge, de VIP-tent van Oostende voor Anker, om in een gepaste sfeer het vijfjarig jubileum van De Blauwe Cluster te vieren.

Na een hartelijke verwelkoming door Ann Overmeire, COO van De Blauwe Cluster, wezen diverse stakeholders tijdens een debat op de meerwaarde van De Blauwe Cluster voor de blauwe economie.

Vervolgens sloot Piet Opstale, onze nieuwe CEO, het officiƫle gedeelte af door nog even stil te staan bij de uitdagingen en de kansen van nieuwe economische activeiten aan, op en in zee.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.