Datum: 
maandag 31 oktober 2022 - 00:00 t/m vrijdag 04 november 2022 - 23:55
Info:
Afgelopen
Activiteit voor leden en niet-leden
Externe activiteit
maandag 31 oktober 2022 - 00:00 t/m vrijdag 04 november 2022 - 23:55

De Zuid-Koreaanse overheid heeft ambitieuze doelstellingen op het vlak van offshore wind geformuleerd. In combinatie met de gunstige omstandigheden voor locaties voor offshore installaties leidt dat tot grote belangstelling bij lokale en internationale bedrijven, die actief zijn rond hernieuwbare energie.

Eind 2021 was offshore windenergie in Zuid-Korea goed voor 188 MW. Er is dus nog heel wat werk aan de winkel als het land zijn streefdoel van 12 GW aan offshore windenergie tegen 2030 wil realiseren. Dat opent voor heel wat perspectieven voor Belgische en andere Europese bedrijven. 

Energy Cluster Denmark (ECD), onze Deense partner in het Europese project ELBE+, organiseert daarom van 31 oktober tot en met 4 november een studiereis naar Zuid-Korea. De cluster heeft namelijk heel goede contacten met het Korea Trade & Investment Promotion Agency (KOTRA), de Zuid-Koreaanse tegenhanger van onze strategische partner Flanders Investment & Trade (FIT). 

Aangezien deze studiereis kadert binnen het Europese project ELBE+, kunnen leden van De Blauwe Cluster hier ook aan deelnemen. Bijgevolg nodigen we al onze leden actief op het vlak van offshore windenergie graag uit om zich ten laatste op 19 september 2022 in te schrijven voor deze trip.

Programma

Volgende activiteiten staan onder andere ingepland tijdens de studiereis:

 • Meetings met relevante internationale en Zuid-Koreaanse ontwikkelaars;
 • B2B-matchmaking met potentiële relevante partners en klanten in Zuid-Korea; 
 • Bezoeken aan relevante sites en strategische bedrijven; en
 • Ørsted supply chain meeting rond het Incheon offshore wind-project (TBC).
Bekijk het gedetailleerde programma
31 oktober Aankomst in Seoel  
1 november
 • Verwelkoming en introductie;
 • Ontbijtvergadering op het hoofdkantoor van KOTRA;
 • Vergadering met Copenhagen Offshore Partners; en
 • Vergadering met Ocean Winds.
2 november

Ørsted Offshore Wind Supply Chain Day

 • Presentaties van Ørsted, KOTRA, ELBE en geselecteerde bedrijven;
 • 1:1 Matchmaking meetings
3 november Deelname aan de 2022 Korea Energy Show in KINTEX (Korean International Exhibition Centre)
4 november
 • Bezoek aan Koreaanse productiesite (TBC)
 • Terugreis naar België of doorreis naar Japan 

Dit programma is onder voorbehoud. Er kunnen nog wijzigingen optreden.

Gemiddelde windsnelheid rond de kusten van Zuid-Korea Ⓒ Global Wind Atlas

Praktisch

Het aantal beschikbare plaatsen voor de studiereis is beperkt. Interesse om erbij te zijn? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met Miet Verhamme. De uiterste datum voor het indienen van je aanvraag tot deelname is maandag 19 september 2022.

Als bijdrage in de kosten voor de organisatie van deze studiereis vragen we een fee van € 500 excl. BTW per persoon. Mochten de werkelijke kosten hoger uitvallen, dan wordt het verschil achteraf verrekend. 

Houd er rekening mee dat er voor Zuid-Korea strenge inreisvoorwaarden gelden. Wacht ook met de praktische voorbereidingen van je reis totdat je van ons bevestiging gekregen hebt dat de reis doorgaat. 

Disclaimer

Indien de studiereis door geldende COVID-beperkingen of andere dwingende gezondheidsredenen niet kan plaatsvinden, aanvaardt de ELBE Alliance geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele kosten die gemaakt werden in verband met (activiteiten gelinkt aan) deze studiereis.