Verkennend lidmaatschap

Wil je de blauwe economie stelselmatig ontdekken? Of ben je vooral geïnteresseerd in netwerking? Word dan verkennend lid van De Blauwe Cluster en maak kennis met dit unieke netwerk van innoverende bedrijven.

Kennis

Uiteraard heb je toegang tot alle vrij beschikbare informatie, zoals de website en de nieuwsbrieven. Daarnaast word je bedrijf ook opgeroepen bij de zoektocht naar partners voor relevante innovatieprojecten en domeinspecifieke workshops, zoals onze taskforces. Zo wordt je bedrijf nauw betrokken bij de vele innovatiemogelijkheden.

Netwerking

Verkennende leden mogen 3 keer per jaar 1 medewerker gratis naar onze netwerkevents afvaardigen. Deze events zijn uitermate geschikt om contacten te leggen met andere innoverende bedrijven, kennisinstellingen en overheidsinstanties. Wil je met meerdere medewerkers komen? Dat kan, maar dan wel tegen een extra vergoeding.

Als je een KMO bent word je lid van het KMO-comité, dat 3 maal per jaar wordt georganiseerd. De voorzitter en de ondervoorzitter van dit comité vertegenwoordigen deze groep in de stuurgroep en in de raad van bestuur. Zo wordt de stem van de KMO’s gehoord op het hoogste niveau.

Innovatie

Verkennende leden kunnen projectideeën lanceren. Bij het indienen van deze innovatieprojecten zal er voor de begeleiding en opvolging van de aanvraag een vergoeding van € 5.310 gevraagd worden: € 1.190 na de goedkeuring van de 10-pager door de Stuurgroep (acquisitiefee), en € 4.120 na de goedkeuring van het project door VLAIO (succesfee). Voor haalbaarheidsstudies moet enkel de fee van € 1.190 betaald worden.

Deze bedragen gelden per project en per partner voor het werkjaar 2024, en zijn excl. BTW. De datum van indiening van de 10-pager is bepalend. De vergoeding is geplafonneerd op maximaal 10% van de toegekende subsidie voor de desbetreffende projectpartner. 

Bij de andere lidmaatschappen is deze vergoeding inbegrepen in het lidmaatschapstarief (voor 1 of meerdere projecten, afhankelijk van het type lidmaatschap).

Bedrijven die participeren aan een Blauwe Cluster project, hetzij als partner hetzij als lid van de advisory board, dienen tijdens de volledige looptijd van het project lid te zijn van De Blauwe Cluster.

Sluit je aan bij het innovatieve netwerk van De Blauwe Cluster en ontdek het potentieel van de blauwe economie voor jouw bedrijf

Verkennend lid word je voor 607 euro per jaar (excl. BTW, tarief 2024). Voor grote bedrijven geldt een tarief van 1716 euro vanaf het tweede jaar van lidmaatschap. Het lidmaatschap wordt automatisch vernieuwd en geldt per kalenderjaar.

Word nu verkennend lid van De Blauwe Cluster

Inschrijven
Aantal medewerkers
Geef een korte beschrijving van de activiteiten van jouw bedrijf.
Omzet in België
Balanstotaal
Zelfstandigheid
Waarom wil je graag lid worden van De Blauwe Cluster?

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.