Bepaal mee de criteria voor de Prinses Elisabeth-zone

De eerste zone voor windmolens voor de Belgische kust is volgebouwd, maar de ambities voor wind op zee zijn nog nooit zo hoog geweest. De overheid is druk bezig met de plannen voor nieuwe offshore windmolenparken en organiseert in dat verband een openbare raadpleging rond de Prinses Elisabeth-zone.
Nieuws
01 februari 2022
Delen
LinkedInTwitterFacebook

In het kader van de energietransitie streeft de federale regering naar een groter aandeel hernieuwbare energie. Daarbij kijkt men onder andere naar productie van offshore windenergie voor de Belgische kust.

Omdat de eerste zone voor offshore windenergie in de Noordzee ondertussen is volgebouwd, wil men bijkomende windmolenparken laten oprichten in de Prinses Elisabethzone. De federale overheid heeft in dit kader een aantal criteria voorgesteld voor het aanbestedingsproces.

Om bedrijven, milieuorganisaties en particulieren beter te betrekken bij het hele gebeuren, loopt er momenteel een openbare raadpleging over de offerte-oproep. Doel is om op basis van de input van alle partijen tot een beter voorstel te komen. 

Parc Eolien windmolens op water met veel zon

Praktisch

Wil je graag jouw mening kwijt over de offerte-oproep? Dat doe je zo:

Bekijk het consultatiedocument;
Geef feedback via de specifieke template;
-  Stuur je feedback naar offshore.energy@economie.fgov.be.

  De openbare raadpleging loopt nog tot 18 februari 2022.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.