In het Inn2POWER-project bundelden vijf van 's werelds toonaangevende offshore windregio's hun krachten om kleine en middelgrote bedrijven te ondersteunen bij het stimuleren van hun internationale toekomst. Met succes.

In 2016 ging het project Inn2POWER van start. Elf partners uit vijf landen in de Noordzeeregio sloegen de handen in elkaar om Europese kmo's grensoverschrijdend met elkaar in contact te brengen en zo innovatieve samenwerkingsinitiatieven in de offshore windsector op touw te zetten. 

In het kader van het project werden heel wat activiteiten georganiseerd, waaronder matchmakings, webinars en virtuele bezoeken aan testfaciliteiten. Daarnaast werd een lijst aangelegd van bedrijven die actief zijn in de sector, en kwam er ook een meertalige brochure uit. 

Op 18 maart vond het slotevent plaats op dag 2 van de Belgian Offshore Days. Minister van Energie Tinne Van der Straeten opende het event met een speech waarin ze op het belang van offshore wees. Daarna waren er ook verschillende getuigenissen van internationale partners en bedrijven.

Na afloop van het event werd een persbericht de wereld ingestuurd dat de belangrijkste verwezenlijkingen oplijst. Verder werden de diverse resultaten van het project ook netjes gebundeld in de vorm van een infographic.

De algemene conclusie is dat Inn2POWER via diverse tools de aanzet heeft gegeven voor heel wat innovatieve samenwerkingsinitiatieven tussen kmo's in verschillende landen in de Noordzeeregio. 

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de partners een mogelijk vervolg van het project bekijken. Meer info daarover volgt te gepasten tijde.

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.