Een idee aanmelden of cSBO-aanmelding indienen

Doorlopend kunnen projectideeën worden aangemeld bij De Blauwe Cluster. Deze stap dient om reeds in een vroeg stadium na te gaan of je project in aanmerking komt als clusterproject. Daarna helpen we je verder op weg.

Op basis van de ingestuurde projectfiche bekijken we samen met jou of het project past binnen onze strategie en welk projecttype in aanmerking komt. 

Ook kennisinstellingen of onderzoekspartners kunnen een projectidee aanmelden, op voorwaarde dat er een economische valorisatie mogelijk is. 

In geval van een SBO-project, betreft de aanmelding van een projectidee een verplichte stap in de hernieuwde procedure voor SBO-projecten. 

De jaarlijkse SBO-call stond open van 3 december 2024 tot en met 30 januari 2025. Het is momenteel niet mogelijk om SBO-voorstellen in te dienen. De volgende SBO-call staat gepland voor december 2025.

Aangemelde projectideeën worden steeds vertrouwelijk behandeld en zullen nooit met derden gedeeld worden, tenzij de indieners hiertoe uitdrukkelijk toestemming geven.

Meld je projectidee aan

  1. Begin
  2. Voorbeeldweergave
  3. Voltooid
Wil je een cSBO-project aanmelden?
Contactgegevens
Projectinfo
Beschrijf welk probleem je wilt aanpakken en/of wat de aanleiding vormt voor het projectidee. Welke meerwaarde heeft het project voor de ontwikkeling van de blauwe economie in Vlaanderen? (maximaal 200 woorden)
Beschrijf kort de algemene innovatiedoelstelling(en) van het project (maximaal 200 woorden)
In welk(e) domein(en) past het project?
Argumenteer hoe het project bijdraagt aan de verdere uitrol van de relevante roadmap (maximaal 100 woorden).
Partners
Een cSBO-projectvoorstel wordt ingediend door minstens twee onderzoeksgroepen van minstens één Vlaamse onderzoeksorganisatie. Een Vlaamse onderzoeksorganisatie wordt hierbij gedefinieerd als een in het Vlaams Gewest gevestigde onderzoeksorganisatie (universiteit, hogeschool, onderzoekscentrum, ...) evenals een in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gevestigde Vlaamse universiteit of Vlaamse hogeschool. Het Interuniversitair Instituut voor Micro-Electronica, de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek, het Vlaams Interuniversitair Instituut voor Biotechnologie, Flanders Make, het Vlaams Instituut voor de Zee en de Vlaamse wetenschappelijke instellingen met een dotatie van de Vlaamse overheid, dienen een cSBO-projectvoorstel in te dienen in samenwerking met minstens één andere Vlaamse onderzoeksorganisatie. Een Vlaamse hogeschool dient altijd een cSBO-projectvoorstel in, in samenwerking met of minstens na advies van de universiteit binnen de associatie waarmee ze verbonden is. Vlaamse hogescholen dienen steeds een projectvoorstel in te dienen in samenwerking met minstens één andere Vlaamse onderzoeksorganisatie.
Industriële vraag
Speelt het project in op een actuele vraag of uitdaging van bedrijven in de blauwe economie? Is er een mogelijke spill-over van het project op actuele vragen van bedrijven in andere sectoren? (maximaal 200 woorden)
 
Valorisatie
Zal het project resultaten opleveren die via vervolgprojecten (economisch of maatschappelijk) valoriseerbaar zijn door en voor de blauwe economie? (maximaal 300 woorden)
Kritisch tijdspad
Is het basisonderzoek tijdig en noodzakelijk om industriële ontwikkelingen mogelijk te maken? (maximaal 200 woorden)

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.