Terugblik op 2023 en vooruitblik naar 2024

De eindejaarsperiode is afgelopen en het nieuwe jaar is ondertussen al volop in gang. Hoog tijd dus om eens stil te staan bij de realisaties van het voorbije jaar, en wat meer informatie te verschaffen over wat we in 2024 voor jullie allemaal in petto hebben.
Nieuws
10 januari 2024
Delen
LinkedInTwitterFacebook

2023

Om een versnelde ontwikkeling van een innovatieve en duurzame blauwe economie in Vlaanderen tot stand te brengen, hebben we het voorbije jaar samen met jullie heel wat projecten met mooie resultaten afgerond, nieuwe projecten opgestart, en druk bijgewoonde events opgezet.

Om deze front-running kennis en ervaringen te exporteren en op te schalen, hebben we ook sterk ingezet op internationalisering, met enerzijds bezoeken van internationale delegaties en anderzijds diverse missies naar het buitenland.

Een duidelijk overzicht van wat we in 2023 allemaal met jullie, onze leden en partners, verwezenlijkt hebben, vind je hieronder beknopt samengevat in een infographic:

Highlights DBC 2023

2024

In 2024 gaan we graag op dit elan verder, zodat we jouw bedrijf of organisatie verder op de nationale en internationale kaart kunnen zetten. We lichten graag al een tipje van de sluier van wat we dit jaar allemaal van plan zijn: 

1. Blue Innovation Awards 

In de loop van januari gaan we opnieuw op zoek naar duurzame innovatieve projecten, diensten en producten in de blauwe economie. Wil je jouw innovatie bij een breed en enthousiast publiek in de kijker zetten? Houd onze kanalen in de gaten en meld je tijdig aan. In juni worden de winnaars bekendgemaakt.

2. Blue Sessions

Hoe kan je als bedrijf onderbouwen wat je impact is op de ecosysteemdiensten die de zee ons levert? Leer meer over de resultaten van onze projecten in de Blue Session Ecosystem Approach op 1 februari.

Worden drijvende zonneparken op zee ook voor jou een nieuwe markt? Kom luisteren waar we staan op vandaag en discussieer mee over idee├źn voor innovaties op de Blue Session Offshore Solar op 8 februari.

Wat is de blauwe bio-economie en welke mogelijkheden en opportuniteiten biedt deze innovatieve sector voor jouw bedrijf? Laat je inspireren en neem deel aan de Blue Bioeconomy Session op 29 februari.

3. IPF 2024 in New Orleans 

Van 21 tot en met 26 april kun je deelnemen aan een groepszakenreis offshore wind naar de VS met beursdeelname aan IPF 2024 in New Orleans. Tijdens deze reis krijg je een duidelijk beeld van de marktopportuniteiten in de VS voor jouw bedrijf.

vissen zeewier water

4. Blue Economy Science Summit 

Digital Sea is in 2024 het centrale thema van de Blue Economy Science Summit (BESS) op 23 mei. Hier moet je zijn om inspiratie op te doen rond digitale innovaties in de blauwe economie. Staat alvast prominent op de agenda: maritime security. 

 5. Blauw Innovatiedorp op Oostende voor Anker 

Van 23 tot 26 mei zakken meer dan 200.000 mensen af naar Oostende om nader kennis te maken met de mariene en maritieme sector. In het Blauw Innovatiedorp maken ze kennis met de laatste innovaties in de blauwe economie. De ideale gelegenheid om het grote publiek kennis te laten maken met jouw bedrijf! 
 

Al deze fantastische initiatieven zouden uiteraard niet realiseerbaar zijn zonder jullie, onze leden en partners! Wij danken jullie dan ook voor de mooie samenwerking en verheugen ons alvast op een verdere fijne samenwerking!

Meer info

Wil je graag meer weten over bovenstaande realisaties en activiteiten, wil je lid worden of heb je nog bepaalde vragen? Neem contact met ons op.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.