Winnaars van de Blue Innovation Awards 2024

Tijdens de uitreiking van de Blue Innovation Awards 2024 bleek nog maar eens hoe sterk de blauwe economie wel leeft in Vlaanderen. De voorgestelde projecten waren allemaal van een bijzonder hoog kwalitatief niveau. Dat maakte de keuze van de jury en het publiek er niet makkelijker op.
Nieuws
13 juni 2024
Delen
LinkedInTwitterFacebook

Op donderdag 13 juni vond de plechtige uitreiking van de Blue Innovation Awards 2024 plaats tijdens de Plug and Play Maritime EXPO Day in Antwerpen. De Blauwe Cluster vzw stelt de winnende initiatieven graag even voor:

  • De ZULU MASS van Zulu Associates sleepte de Blue Innovation Wave-award in de wacht. De ZULU MASS is een schip dat kadert binnen een radicaal nieuw logistiek concept en is ontworpen om onbemand te functioneren. Op termijn zal het schip evolueren naar emissievrije voortstuwing. 
  • MycoFence van Citribel werd beloond met de Corporate Blue Innovation Wave-award. MycoFence is een 100% natuurlijk product dat vissen beter bestand maakt tegen ziektes en stress. Dit innovatieve product komt het welzijn van alle gekweekte vissoorten ten goede.
  • Het project Nature Inclusive Design van het Prinses Elisabeth-eiland, een samenwerking tussen Elia en diverse publieke en private actoren, behaalde de Blue Innovation Swell-award. In dit project worden heel wat maatregelen genomen om de biodiversiteit rond het toekomstige energie-eiland te bevorderen. 
  • Het innovatieve concept van MycoFence slaagde er ten slotte in om de meeste stemmen van het publiek in de wacht te slepen en bijgevolg ook de Inspirational Blue Wave-award binnen te halen.

De winnaars worden een jaar lang in de kijker gezet op evenementen van De Blauwe Cluster en mogen gebruik maken van een uniek Blue Innovation Awards-logo.

Op onze website kun je nu ook een uitgebreide selectie foto's van het event vinden.

Wat zijn de Blue Innovation Awards?

De Blue Innovation Awards zijn een initiatief van De Blauwe Cluster om innovatieve projecten, producten en diensten in de blauwe economie in de schijnwerpers te plaatsen. 

Alle inzendingen werden beoordeeld op vijf criteria: innovatief karakter; link met economische activiteiten in, op en aan zee; marktpotentieel; internationale ambities en uitstraling; en link met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: 

We versturen ongeveer om de 2 weken een nieuwsbrief.