Projectstatus: 
In uitvoering
Projectduur: 
1 november 2019 - 31 oktober 2022
Info:
Lopend project
DBC als observer
Internationaal project

Het project BIOGEARS heeft tot doel biogebaseerde en biodegradeerbare koorden te ontwikkelen voor de Europese aquacultuur. Op die manier wordt een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voorzien voor de volledige keten, als alternatief voor de huidige koorden die gebaseerd zijn op fossiele brandstoffen. De koorden zullen gebruikt worden voor zeewier en mosselproductie.

Als basismateriaal wordt gewerkt met biogebaseerde compounds dewelke verwerkt worden tot filamenten en vervolgens tot koorden. Naast de technische evaluatie van de koorden voor zeewier- en mosselculturen, zal er ook aandacht zijn voor de duurzaamheid van de nieuwe oplossingen en de economische haalbaarheid.

Als onderdeel van het project zal een BLUE LAB worden gecreëerd, een multidisciplinair partnership, om de samenwerking tussen de partners te versterken en de valorisatie van de resultaten te verzekeren.

BIOGEARS is een project onder het “H2020 European Maritime and Fisheries Fund”. Er wordt samengewerkt met 5 partners afkomstig uit Spanje, Ierland en België.

 

Partners: Centexbel (BE), AZTI (ES), Gaiker (ES), Itsaskorda (ES), ERINN Innovation (IE)

Met de steun van: Horizon 2020

Contactpersoon: Lien Loosvelt (E: lien.loosvelt@blauwecluster.be)

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.