Adres: 
ABC-toren, Rederskaai 60/61
8380 Zeebrugge
België
Datum: 
donderdag 16 februari 2023 - 10:00
donderdag 16 februari 2023 - 10:00
Voeg toe aan kalender

Fluxys is een beursgenoteerde onderneming die het Belgische gasnetwerk beheert. Het bedrijf heeft de ambitie om in de toekomst waterstof of andere koolstofneutrale energiedragers en CO2 te vervoeren en om het gebruik en de opslag ervan te verzorgen.

De Blauwe Cluster en Flux50 organiseren samen de Corporate Day @ Fluxys, waar we de brug willen slaan tussen kleine en middelgrote ondernemingen en corporates. Dit event stelt bedrijven in staat om hun activiteiten op bredere schaal te ontplooien en partnerschappen aan te gaan met grote ondernemingen. 

Kmo’s bereiken zo nieuwe klanten, maar ook partners voor betere marktintroductie en alsook internationaliseringsopportuniteiten. Corporates vinden zo nieuwe partners om hun producten en diensten te verbeteren, komen meer te weten over innovatieve technologieën, en krijgen toegang tot potentiële investeringsopportuniteiten.

De Corporate Day @ Fluxys staat gepland voor 16 februari 2023 en vindt plaats in de ABC-toren in Zeebrugge.  Maak gebruik van deze unieke kans om jouw innovatieve producten en diensten voor te stellen aan Fluxys en andere bedrijven uit de energiesector, en contacten te leggen met potentiële nieuwe partners.

Wil je graag pitchen op dit event? Dien dan jouw pitchvoorstel in. Dat kan nog tot en met 17 januari. Uit alle pitchvoorstellen zal Fluxys een aantal bedrijven selecteren die op woensdag 16 februari aan bod zullen komen op de Corporate Day @ Fluxys. Niet-geselecteerde bedrijven kunnen ook nog altijd gewoon deelnemen aan het event.

Programma

 • Bezoek aan de haven van Zeebrugge met een energiebril op (optioneel)
 • Toelichting van de H₂- en CO₂-strategie van Fluxys
 • Innovatieve bedrijven presenteren oplossingen voor de uitdagingen van Fluxys
 • Projecten rond systeemintegratie, energieopslag en bevoorradingszekerheid; 
 • Interactieve discussie en brainstorm rond bovenstaande deze thema's
 • Vooruitblik op de plannen van De Blauwe Cluster en Flux50 voor 2023
 • Feestelijke netwerkreceptie als afsluiter
Bekijk het gedetailleerde programma
10u00-12u00 Busbezoek aan de haven van Zeebrugge rond thema 'energie' (optioneel)
12u00-13u00 Broodjeslunch
13u00-13u45 Vooruitblik op 2023
Aparte sessie voor De Blauwe Cluster en Flux50
13u45-14u05 Pauze
14u05-16u00 Fluxys @ Corporate Day
 • Plenaire pitchsessie: innovatieve oplossingen voor Fluxys door geselecteerde KMO's
 • Strategie van Fluxys rond H₂ & CO₂ 
16u00-17u30 Thematische breakoutsessies
Ter inspiratie worden een aantal projecten toegelicht. Aansluitend is er ruimte voor interactie en een korte brainstorm als aanzet voor mogelijke opvolgprojecten. 
 • Thema 1: Systeemintegratie en energieopslag 
 • Thema 2: Bevoorradingszekerheid en import van energie 
17u30-19u30 Feestelijke netwerkreceptie

 

ABC-toren in Zeebrugge

Praktisch

Dit event is gratis voor ondernemingen die lid zijn van De Blauwe Cluster of Flux50. Andere bedrijven zijn ook van harte welkom, maar betalen een bijdrage in de kosten van € 150.

Heb je nog vragen over de Corporate Day @ Fluxys? Neem dan contact op met Karen Vanderstraeten (De Blauwe Cluster) of Maarten Bijnens (Flux50).