Datum: 
maandag 07 november 2022 - 00:00 t/m vrijdag 11 november 2022 - 23:55
Info:
Activiteit voor leden en niet-leden
Externe activiteit
maandag 07 november 2022 - 00:00 t/m vrijdag 11 november 2022 - 23:55
Voeg toe aan kalender

Japan heeft een offshore-windpotentieel van ongeveer 128 GW aan bottom-fixed en 424 GW aan floating windenergie. Onlangs heeft de Japanse regering de "Offshore Wind Industry Vision" goedgekeurd. Daarbij is het de bedoeling is om 10 GW aan offshore wind te realiseren tegen 2030, en 30 à 45 GW tegen 2040.

De ontluikende offshore wind-markt in Japan biedt heel wat kansen voor Europese bedrijven en kmo's actief op het vlak van offshore wind. Daarom organiseert Basque Energy Cluster in samenwerking met de Japan Wind Power Association (JWPA) van 7 tot en met 11 november een studiereis naar Akita in Japan.

Deze studiereis kadert binnen het Europese project ELBE+, waar ook De Blauwe Cluster aan deelneemt. Leden van De Blauwe Cluster hebben dan ook de mogelijkheid om in te tekenen op deze unieke reis. Snel reageren is de boodschap, want op 1 augustus starten de registraties, en de plaatsen zijn beperkt.

Programma

Deze studiereis is opgebouwd rond de Global Offshore Wind Summit in Akita, waar vertegenwoordigers van bedrijven uit verschillende landen aanwezig zullen zijn. Verder omvat het programma ook een technische rondleiding aan de haven van Akita, en B2B-ontmoetingen met potentiële lokale partners en/of klanten.

Offshore wind-potentieel van Japan Ⓒ Internationaal Energieagentschap

Praktisch

Voor deelname aan de receptie en de technische toer worden de inschrijvingen geopend op 1 augustus op first come, first serve-basis. Neem dus zo spoedig mogelijk contact met Miet Verhamme als je belangstelling hebt om aan dit programmaonderdeel deel te nemen. De uiterste datum voor het indienen van je aanvraag tot deelname is verder vrijdag 8 september 2022.

In Japan zijn op dit moment nog altijd heel strenge COVID-beperkingen van kracht. Zo is er een verplichte quarantaine voor niet-gevaccineerden. Verder heb je ook een reisvisum nodig om het land te betreden.

Disclaimer

Indien de studiereis door geldende COVID-beperkingen of andere dwingende gezondheidsredenen niet kan plaatsvinden, aanvaardt de ELBE Alliance geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele kosten die gemaakt werden in verband met (activiteiten gelinkt aan) deze studiereis.