Neem deel aan de vierde internationale projectoproep van MarTERA voor onderzoeks- en innovatieprojecten op het vlak van maritieme en mariene technologieën en kom in aanmerking voor financiële ondersteuning.

MarTERA is een ERA-Net Cofund in het kader van Horizon 2020 dat tot doel heeft om de samenwerking tussen Europese organisaties te stimuleren rond thema's zoals mariene & maritieme technologie en blauwe groei.

Begin 2021 heeft MarTERA een nieuwe call gelanceerd op initiatief van overheidsinstellingen en financieringsorganisaties uit 9 landen, met name België, Duitsland, Malta, Noorwegen, Polen, Roemenië, Turkije, Wit-Rusland en Zuid-Afrika.

Thema's 

De focus van de call ligt op onderstaande aandachtsgebieden:

  • Aandachtsgebied 1: Milieuvriendelijke maritieme technologieën
  • Aandachtsgebied 2: Innovatieve concepten voor schepen en offshore installaties
  • Aandachtsgebied 3: Automatisering, sensoren, monitoring en observaties
  • Aandachtsgebied 4: Geavanceerde productietechnieken
  • Aandachtsgebied 5: Veiligheid en beveiliging

Financiering

Voor de call is een budget vrijgemaakt van 8,5 miljoen euro. Om in aanmerking te komen voor financiële ondersteuning, moeten de inschrijvers in een van de voormelde landen gevestigd zijn.

Inschrijvers uit andere landen kunnen ook deelnemen aan de projectoproep als ze hun eigen betrokkenheid financieren. 

Procedure

Deze call kent een procedure in twee stappen. In een eerste fase moeten de indieners een initieel voorstel overmaken. In een tweede fase moet dan een definitief voorstel voorgelegd worden.

De deadline voor initiële voorstellen is 26 maart 2021. 

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.